Aluconst käynnisti tuotantonsa

0
Heikki Alhonen ja Jani Karkulehto myyvät Aluconstin kokoamia ikkunoita ja ovia samalla, kun uutta yritystä vasta ajetaan pystyyn.

LOIMAA Fenestran alumiiniyksikön jäljille perustettu Aluconstruction oy, lyhyemmin Aluconst, käynnisti tuotantonsa maanantaina. Teollisuuskylässä sijaitsevaan tehtaaseen rekrytoitiin alkuvaiheessa kuusi entistä fenestralaista.

Tehtaan johtohahmona toimiva Heikki Alhonen uskoo työntekijämäärän tuplaantuvan tilauskirjan täyttyessä. Hänen lisäkseen tehtaan toimihenkilönä työskentelee myynnistä vastaava Jani Karkulehto.

Aluconstin omistavat loimaalaisyrittäjät Matti Ylitalo ja Markku Helander. Alhosen mukaan kokeneiden liikemiesten sitoutuminen alumiinitehtaan pyörittämiseen takaa yritykselle hyvän perustan.

Alhosella on pitkä historia ikkunavalmistuksen parissa, ja hän kertookin yhteydenottoja tulleen yllättävän paljon jo tehtaan käynnistysvaiheessa.

– Meillä on mainetta ja tunnettuutta. Vaikka yritys on uusi, meillä on vanhat tekijät, vanhat tuotteet ja vanha osaaminen.

Tarjottavia tuotteita on käytännössä rajaton määrä. Suurimmaksi osaksi alumiiniprofiilit ovat puolalaisen suuryrityksen toimittamia, mutta isoja toimittajia on muitakin.

– Meillä ei ole omia tuotteita ollenkaan, vaan tämä on lisenssivalmistusta. Maailmalla on isoja toimittajia, jotka hoitavat suunnittelun ja valmistuksen. Voimme tilata ja tehdä mitä vain. Ei tietenkään ole pois suljettua, että valmistaisimme omiakin tuotteita, mutta toistaiseksi sen suhteen ei ole suunnitelmia eikä resursseja.

Pääasiassa tehtaassa valmistetaan ikkunoita, ovia ja lasijulkisivuja. Alhonen näkee kasvumahdollisuuksia esimerkiksi säleratkaisuissa, jotka istuisivat osaksi julkisivujen kokonaistoimituksia.

Alumiiniyksikön toiminta alkoi Loimaalla lähes 15 vuotta sitten. Työntekijöitä on enimmillään ollut toistakymmentä.

Alhonen uskoo, että Aluconst löytää tarvitsemansa työvoiman Fenestralla ja Domuksella työskennelleiden ammattilaisten keskuudesta.

– Oli tärkeää, että saimme kiinnitettyä neljä kokenutta kaveria tuotantoon. Näiden tuotteiden tekeminen on ohjeiden tarkkaa noudattamista ja edellyttää, että ne oppii tuntemaan.