Älykkäät liikennevalot Loimaalle – ensimmäisten joukossa Suomessa

0
Kuvituskuva. LL Arkisto

LOIMAA Älykkäät liikennevalot tulevat käyttöön Loimaalla aivan näinä aikoina. Loimaa on yksi yhdeksästä kaupungista Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa, joihin Fintraffic tuo uutta teknologiaa – ensimmäisten joukossa Suomessa.

Kyseessä on uusi liikennevalojen valvonta- ja ohjausjärjestelmä. Autoilijoille uudistus näkyy liikennevalojen vikatilanteiden nopeampana korjaantumisena ja joukkoliikenteen käyttäjille täsmällisempänä bussiliikenteenä.

Uusi järjestelmä mahdollistaa hälytysajoneuvoille liikennevalojen vihreät aallot. Järjestelmässä hyödynnetään tiedonsiirtoteknologiaa, joka välittää liikennevaloista saatavaa dataa liikenteen toimijoille, jopa suoraan yksittäisiin ajoneuvoihin.

– Uudistus sujuvoittaa liikennettä parantamalla valojen toimintavarmuutta ja näkyy autoilijoille vikatilojen nopeampana korjaantumisena. Liikennevaloihin voidaan myös toteuttaa helposti hälytysajoneuvojen ja joukkoliikenteen liikennevaloetuudet, Fintrafficin projektipäällikkö Olli Rossi kertoo.

Järjestelmään liitetään 73 olemassa olevaa maanteiden ja katuverkon liikennevalojen ohjauskojetta Huittisissa, Kaarinassa, Liedossa, Loimaalla, Kankaanpäässä, Paimiossa, Raisiossa, Salossa ja Uudessakaupungissa.