Annika Saarikko: Tulos yllätti

0
Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) nousi Loimaan seutukunnan ääniharavaksi.

-Seutukuntamme saa vahvan edustuksen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustoon, Keskustan puheenjohtaja ja lähes parintuhannen äänen potilla itsekin aluevaltuustoon pääsevä Annika Saarikko kiittää.

Hän kommentoi vaalitulosta matkalla puoluetoimistoon vaali-illan tulosseurannan tv-lähetyksestä ja myöntää, että tulos yllätti. Valtakunnallisesti keskusta oli SDP:n kanssa tasoissa vielä ihan ääntenlaskennan viime hetkillä ja oripääläisen valtiovarainministerin omalla hyvinvointialueella keskusta oli saamassa 12 paikkaa, ja niistä Loimaan seutukunnalla 4 (kolme Loimaalla ja yhden Oripäässä).

-Pelko siitä, että keskuskaupungit vievät paikat ei toteutunut. Äänestäjät hahmottivat, että on kysymys kotiseudun palveluista ja niistä haluttiin päättämään oman kotiseudun päättäjät.

Hän lohduttaa ilman omia edustajia jääneitä kuntia, että samalla kun valtuustoryhmälle oman seutukunnan ja lähialueen kysymykset ovat tärkeitä, sen pitää Saarikon mielestä varmistaa, että koko maakunnan ääni kuuluu päätöksenteossa.

Uudella hyvinvointialueella on hänen mukaansa valtavasti työtä edessään, kun se ryhtyy rakentamaan hyvinvointialueen hallintoa, jotta alue voi aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Varsinais-Suomessa ollaan hänen mukaansa vielä takamatkalla valmistelussa.

-Yhteistyötä tarvitaan yli puoluerajojen, Saarikko muistuttaa.