”Edessä muutos parempaan” – Marke Tissari pääsee toteuttamaan odottamaansa uudistusta

0

LOIMAA – Saimme aluevaaleista aivan älyttömän hyvän tuloksen Loimaan kannalta katsottuna, aluevaltuustoon valittu loimaalainen Marke Tissari (sd.) toteaa.

– Omasta puolestani olen niin kiitollinen äänestäjilleni. Olen työskennellyt pitkään lähihoitajana sekä työnohjaajana ja odottanut tätä uudistusta jo toistakymmentä vuotta. Se, että pääsen sitä nyt itse tekemään, on hienoa. Minulla on vahva ajatus, että edessä on muutos parempaan.

Tissarille annettiin sunnuntain aluevaaleissa 597 ääntä. Niistä 504 tuli loimaalaisilta.

– Äänimäärä on hurja, kun otetaan huomioon, että olen vasta ensimmäistä kautta kaupunginvaltuustossa. Minua ei tunneta vielä kovin hyvin puolueen sisälläkään, ja korona haittasi turuille ja toreille menoa eli perinteistä vaalityötä. Onneksi sain valtavasti apua ja tukea puolueen muilta paikallisilta vaikuttajilta sekä ystäviltä ja tutuilta.

SDP LÄHTI aluevaaleihin Loimaalla yhden paikallisen ehdokkaan taktiikalla. Ajatuksena oli keskittää paikallisia ääniä kovassa maakunnallisessa vaalikamppailussa.

– Ennakkoäänten julkaisemiseen saakka mietimme ihan tosissamme, olimmeko tehneet oikean taktisen ratkaisun. Kun ennakkoäänet tulivat, olimme helpottuneita, Tissari kertaa vaali-illan jännitystä.

Hän arvioi, että demarit saivat aluevaltuustoon juuri oikeat ihmiset eli hyvät tyypit. Tissari iloitsee myös Loimaan keskustan ja vasemmistoliiton vaalimenestyksestä.

– Saamme varmasti vietyä asioita eteenpäin ja hyvään suuntaan sekä kokonaisuutena että Loimaan kannalta.

– Ensimmäiseksi tarvitsemme hyvän hallintosäännön ja strategian sekä toimivan laadunvalvonnan. Järjestöt ja säätiöt pitää ottaa mukaan alusta alkaen. Tältä pohjalta taataan laadukkaat ja tasavertaiset sote-palvelut koko Varsinais-Suomeen, myös tänne reuna-alueille.

TISSARI NÄKEE enimmäkseen hyvänä asiana, että aluevaltuustoon valittiin paljon sote-alan ihmisiä. Se tarkoittaa kovaa käytännöntason osaamista, jos ja kun kaikki pystyvät ajattelemaan ennakkoluulottomasti ja avarasti.

– Tiedän, että me sote-alan ihmiset olemme ylpeitä työstämme ja haluamme tehdä sen hyvin. Yksi ensimmäisistä tehtävistä on etsiä ratkaisut alaa vaivaavaan henkilöstöpulaan ja rekrytointiin liittyviin ongelmiin. Ala kaipaa nykyistä selkeämpiä ja ehjempiä työnkuvia sekä monenlaista joustavuutta kautta linjan. Leveämmät sote-hartiat mahdollistavat nämä asiat.