Fenestra irtisanoi 50

0
Fenestra Suomi ei valmista kuunvaihteen jälkeen ikkunoita enää Loimaalla. KUVA LL Arkisto

Loimaa

Fenestra Suomi on irtisanonut Loimaan ikkunatehtaan henkilöstön. Irtisanominen koskee noin 50:ttä henkeä.

– Kun tehdas lokakuussa laitettiin myyntiin, niin sen jälkeen on jo irtisanoutunut työntekijöitä ja alumiini-ikkunatehtaan työntekijät irtisanottiin jo aiemmin, tehdaspäällikkö Sami Grönholm sanoo.

Suurimmalla osalla irtisanotuista viimeinen työpäivä on näillä näkymin 7. helmikuuta. Sitä ennen tehtaalla tehdään valmiiksi olemassaoleva tilauskanta.

– Tiistaina tehtaalla on Te-toimiston, vuokratyöfirmojen ja Loimaan kaupungin väkeä infoamassa meidän porukkaa työllistymisestä ja jatkovaihtoehdoista.

Fenestra Suomi ilmoitti lokakuussa laittavansa tehtaan myytiin ja marraskuun puolivälissä se ilmoitti sulkevansa tehtaan vuoden 2022 alussa. Joulukuussa uusi loimaalainen yritys Aluconstruction oy ilmoitti ostaneensa yhden hallin koneineen ja irtaimistoineen ja aloittavansa siellä alumiini-ikkunoiden valmistuksen ( LL 18.12.)

– Kaikki tässä vielä toivovat, että koneet, laitteet ja tilat löytäisivät uudet omistajat, että jos vaikka jossakin tarvittaisiin ikkunoiden valmistukseen lisäkapasiteettia.

Baltialaisen sijoitusrahasto Livonia Partnersin omistamalla Fenestralla on toimintaa sekä Virossa että Suomessa. Virolainen Fenestra AS omistaa Fenestra Suomen.

Fenestra Suomi osti konkurssiin menneen ikkunavalmistajan Domuksen Loimaalla sijaitsevat ikkuna- ja alumiinitehtaat keväällä 2019.

Tuotanto aloitettiin uudelleen ja uudella nimellä saman vuoden huhtikuun lopulla.