Loimaan kaupungin laitosmies Tero Walve järjesti Hirvihovissa paikkoja kuntoon tämän viikon massarokotuksia varten. Rokotuspaikkoja olivat maanantaina rakentamassa laitosmiehistä myös Seppo Heikkilä ja Ossi Parikka.

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin terveydenhuolto järjestää koronaviruksen massarokotustapahtuman Hirvihovissa tällä viikolla. Rokotteita annetaan loimaalaisille ja oripääläisille neljänä päivänä tiistaista perjantaihin.
Terveydenhuollon tavoitteena on nostaa rokotuskattavuutta kaikkien eli ensimmäisen, toisen, kolmannen ja neljännen rokoteannoksen kohdalla. Rokotteita on varattu yhteensä 8 000 annosta neljälle päivälle.
Ylilääkäri Kirsi Jokinen perustelee isoa rokotustapahtumaa sillä, että kaupungin terveydenhuollon pandemiavarautumissuunnitelmaan on tehty rokotussuunnitelma siitä, miten väestö saadaan nopeasti rokotettua pandemian aikana.
– Aiemmin tätä suunnitelmaa ei ole voitu hyödyntää tässä pandemiassa, koska meillä ei ole ollut riittävästi rokotteita käytössä. Nyt saimme tämän mahdollisuuden.
Tähän mennessä 12 vuotta täyttäneistä loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 86,6 prosenttia, toisella 83,8 ja kolmannella 34,6 prosenttia. Oripäässä vastaavat osuudet ovat 86,3 ja 83,3 sekä 34,3. Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sunnuntaina päivittämiin tilastoihin.
– Rokotusten eteneminen on ollut täysin kiinni meidän saamistamme jokaviikkoisista rokoteannoksista, jotka sairaanhoitopiiri on meille antanut väestömäärän mukaan, Jokinen muistuttaa.
Lisäksi terveydenhuolto on järjestänyt koronarokotuksia 5–11-vuotiaille lapsille.

HIRVIHOVIN tämän viikon rokotuksissa on käytössä Modernan koronarokote.
– Se on vastaava mRNA-rokote kuin Pfizer-Biontechin Comirnaty -rokote. Eli jos on saanut aikaisemmin Comirnatya, voi sarjaa jatkaa turvallisesti Moderna-rokotteella. THL:n ohjeiden mukaisesti alle 30-vuotiaille miehille meillä on kuitenkin varattuna pieni määrä Pfizer-Biontechin Comirnaty -rokotetta, Jokinen toteaa.
Maanantaiaamusta Hirvihovin rokotuksiin oli jäljellä vielä runsaasti vapaita aikoja.
– Eli kannattaa käydä varaamassa aika kaupungin internetsivuilta, Jokinen sanoo.
Lisäksi eri päiville on varattu ikäryhmittäin tietty aikajakso, jolloin on mahdollista tulla ilman ajanvarausta.