Kaksi törkeää rattijuopumusta – sama auto ja päivä, eri kuljettajat

0

Loimaa

Poliisipartio pysäytti valvonnan yhteydessä lauantai-iltana Loimaalla ajoneuvon, jonka vuonna 1997 syntynyt mieskuljettaja puhalsi poliisin alkometriin lukeman 1.10 mg/l. Se ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan.

Lisäksi mies kuljetti ajoneuvoa ilman vaadittavaa ajo-oikeutta. Ajoneuvossa oli tapahtuma-aikaan yksi matkustaja.

Sama jo aiemmin pysäytetty ajoneuvo ajoi myöhemmin illalla Valtatie 9:llä uudelleen poliisipartiota vastaan. Kun poliisipartio kääntyi ajoneuvon perään, se kääntyi Ysitieltä Vanhankirkontielle ja jatkoi matkaansa aina Eteläkaaren ja Lamminkadun risteykseen, jossa kuljettaja totteli poliisin antamaa pysäytysmerkkiä ja ajoneuvo pysähtyi. Ajoneuvon kuljettajalle suoritettu puhalluskoe ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Vuonna 1992 syntynyt mies puhalsi poliisin alkometriin lukeman 1.55 mg/l.

Miehellä oli tapahtuma-aikaan voimassa oleva ajo-oikeus, ja hänet määrättiin rattijuopumusepäilyn vuoksi ajokieltoon. Rattijuopumuksen lisäksi kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.