Kiireinen sote-vuosi Loimaan seudulla

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Alkanut vuosi 2022 on Loimaan seudulla kiireinen sote-vuosi sosiaalihuollon, terveydenhoidon ja pelastustoimen uudistuksessa. Se on sitä niin valmistelussa hyvinvointialueella kuin kunnissa ja niin henkilöstön kuin päättäjien osalla.

Loimaalla lautakuntien ja kaupunginhallituksen pöydällä on heti vuoden alussa kertaalleen kaatuneen vanhusten palveluyksikön rakentaminen Loimaalle ja lastensuojeluyksikön perustaminen olemassa oleviin tiloihin. Kyse on edullisista lähipalveluista ja myös työpaikoista Loimaalla ja tulevalla hyvinvointialueella.

Loimaalla terveysasemat (pääterveysasema, Alastaron ja Oripään terveysasemat ja Hirvikosken suunhuollon terveysasema) jatkuvat ja jatkavat hyvinvointialueella. Hyvin tärkeää se on lähipalvelujen saatavuuden kannalta.

Tyks Loimaalla kolmannen vuodeosaston tarve on seudullisesti sote-keskuksessa aivan ilmeinen ja tämä varmasti on esillä. Lähisairaala Tyks Loimaan edullisen ja tunnustusta saaneen ja kattavankin erikoissairaanhoidon polikliinisen hoidon kehittäminen mahdollisimman laajana on hyvinvointialueen kannalta ja ihmisten joustavan asioinnin kannalta hyvin järkevää ja välttämätöntä. Perhekeskuksen valmistelu jatkuu.

Ensi vuosi menee Varsinais-Suomessa hyvinvointialueella hallinnon valmisteluun. Jälkijunassa alueella osin ollaan. Tämä kokonaisuus työllistää totta kai ja jaksamista on.

Uskon, että eteenpäin kyllä mennään, mutta ongelmiakin voi olla. Siksi maakuntien raja-alueilla pitää olla aina aktiivisia. Siihen seudulla nyt hyvä valmius päättäjillä ja henkilöstöllä on. Hyvin tärkeää, että ollaan aktiivisia myös nyt aluevaaleissa

Olavi Ala-Nissilä
Kaupunginvaltuuston 1. vpj
Aluevaaliehdokas (kesk.)