KOPIT Kuka väistää?

0
KUVA: LL Arkisto/TS

Nimimerkille Volkkari. Ensinnäkin Loimaan kauppakeskuksien poistumisteillä ei ole kolmioita. Ja toisekseen, jos kerran tullaan pihalta, niin piha-alueelta tuleva on aina väistämisvelvollinen. Loimaalla on oikein kyltit että ’Poistut piha-alueelta’. Eli sekä Prisman että Citymarketin kaikusta kolmesta liittymästä tulevat ovat väistämisvelvollisia muuta liikennettä kohtaan, myös kevyttä liikennettä.

Ajokortti on

Sehän se just Loimaalla onkin, kun kauppakeskuksista lähdettäessä ei ole koko kolmioita. Väistämisvelvollisuus on silloin kaikkia kohtaan. Täysin poikkeuksellinen, ja sekaannusta aiheuttava paikallinen erikoisuus. Kuten ST:n liikennevalot, joissa suojatie päättyy ajoradalle ja reunakaiteeseen.

Nimimerkille Volkkari: Markettien piha-alueelta poistujan on väistettävä kaikkea muuta liikennettä – myös edestäpäin tietä pitkin lähestyvää, vaikka poistuja kääntyisikin oikealle tai jatkaisi suoraan. Esim. Kalevalankadulta oikealle kääntyvä on etuajo-oikeutettu Prisman pihasta tulevaan.

Skoda

Yleistä tietä ajavalla etuoikeus, sillä pihalta tuleva on väistämisvelvollinen, että usein Loimaalla sitä ei ymmärretä.

Nissan

Ihmettelen Oripään terveysaseman negatiivista arvostelua. Minä olen tyytyväinen.

Palveluita käyttänyt

Onnittelut keskustalle: kolme aluevaltuutettua! Tulos oli odotettavissa: mainonta ja ehdokkaiden esilläolo numeroineen Loimaan Lehdessä oli näkyvää jo ennakkoäänestyksen alkaessa. Samalla tavoin ilmoitellen demarit ja vasemmistoliitto onnistuivat hienosti keskittämällä voimansa pääehdokkaan taakse. Näin menetellen Loimaalta olisi ollut mahdollisuus saada kuusikin valtuutettua. Vai oliko kyse taustaryhmien vähäisestä tuesta? Huomion arvoista on, että nykyisin reilusti yli puolet äänestää ennakkoon; sitä ei voi ehdokkaiden esilläolossa jättää huomiotta!