KOPIT ”Lääkärit potilaiden luo, eikä päinvastoin”

0
Arkistokuva: TS

Hyvä kirjoitus Sannilta ( LL 18.1.) mutta sitä jäin pohtimaan, että mitä ovat kerran elämässä tarvittavat palvelut, jotka voisi sijaita kauempana? Hautaustoimisto ei ole sotepalvelu ja saattohoito taas olisi todella tärkeä sijaita lähellä omaisia ja läheisiä.

Iäkkään isäni omaishoitaja

Nyt on kyllä Loimaan perussuomalaiset saaneet todellisen uudistajan aluevaaliehdokkaaksi. Peltonen ( LL 20.1.) kirjoittaa täydellisestä reformista ”järjestelmiin”, mutta kirjoituksessaan ei tuo yhden yhtä esimerkkiä, mitä tämä reformi pitäisi sisällään.

Kaiken nähnyt ja kokenut

Kun ihmiset ovat rokotettuja, niin miten on mahdollista, että jopa kolme kertaa rokotetut sairastuvat koronaan myös Loimaalla? He myös tartuttavat tietämättään sisarrokotettuja ja muita, koska osa on oireettomia? Kaikki eivät testaa ja millä taidolla kotitestit tehdään? Kukapa pelastaa?

Ei ole varaa sairastua

Katujen ja teiden aurauksesta. Miksi auraajat auraavat viherkaistankin lumet talojen pihatielle ja sit toisten pihatiet aurataan puhtaiksi, märkä piukkaan aurattu lumi kun ilma pakastuu on todella vaikea siitä mitään irti saada ja muutama vuosi oli hyvä, uusi auraaja ei pisteitä saa.

Närkästynyt

Valitettavasti en usko, etteivätkö poliitikot vetäisi kotiinpäin uusissa aluevaltuustoissa. Li Andersson mm. mainitsi, että pitää saada resursseja sinne, missä on eniten tarvetta viitaten selvästi kotikaupunkinsa Turun tarpeisiin. Ja onhan se totta, esim. Tyksin yöpäivystyksessä on usein yksi lääkäri hoitamassa kymmeniä potilaita käyden välillä osastoilla. Siskoni Turusta kertoi tämän myös ihan todeksi. No, vaarana on, että Loimaalta siirtyy aikaa myöten lisää palveluja Turkuun. Ainoa järkevä teko on siirtää lääkäreitä potilaitten luokse eikä päinvastoin! On täysin järjenvastaista jo nyt, että vanhoja ihmisiä yöllä kuljetetaan Tyksiin jonottamaan tuntikausiksi päivystävää lääkäriä!

Matti Ojala

Saas nähdä kuinka Loimaan perusterveydenhuollon ja sairaalan toiminta hoidetaan sit aluevaalien jälkeen. Toivon mukaan oikein iso joukko on käyny äänestämässä ja äänestänyt loimaalaista ehdokasta.