Osallistujamäärää ei rajoiteta, mutta tartuntariskiä tulee silti edelleen minimoida.

KORONAN 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on 100 000 asukasta kohti 1061 eli voimakkaassa nousussa. Tapauksia on noin 600 päivässä ja testien positiivisuusprosentti lähes 30.

– Testien positiivisuusprosentti vastaa normaaleja influenssaepidemioiden huippuja, eli olemme korkeissa luvuissa, mutta tämän aallon huippua ei ole vielä nähty, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Harri Marttila sanoo.

Sairaalahoidon tarve on pysynyt sairaanhoitopiirissä melko saman suuruisena ja potilasmäärän lisääntyminen on ollut maltillisempaa kuin monilla muilla alueilla.
Vaikka omikronvariantin arvellaan olevan deltavarianttia lievempi, omikronvariantti voi silti aiheuttaa sairaalahoidon tarvetta, varsinkin riskiryhmäläisille ja rokottamattomille. Tyksissä oli 11.1. aamulla hoidossa 20 potilasta vuodeosastoilla ja viisi potilasta teho-osastolla. Osalla näistä potilaista taudinaiheuttajaksi on paljastunut omikronvariantti.

Koronakoordinaatioryhmän näkemys on, että joukkue- ja ryhmäurheilun sijasta voidaan suositella yksilöliikuntaa, johon liittyvä tartuntariski on vähäisempi kuin joukkue- tai ryhmäurheilussa.

Kaikessa liikuntatoiminnassa on kuitenkin huolehdittava koronaturvallisista käytännöistä kuntosaleilla ja liikuntatiloissa. Ryhmän näkemyksen mukaan lasten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa, sillä harrastusten tauottamisen haitat ovat suuremmat kuin hyödyt.

Yksityistilaisuuksissa koronaministeriryhmän suositusta pitää noudattaa: Tulisi olla enintään viisi henkilöä perheen ulkopuolelta mukana.
Henkilöiden, joiden vastustuskyky on alentunut, suositellaan hakevan tehosteannoksensa THL:n ohjeistuksen mukaan. Koronakoordinaatioryhmä haluaa suojella erityisesti henkilöitä, joilla on alentunut vastustuskyky, koska heidän riskinsä vakavalle, sairaalahoitoa vaativalle koronainfektiolle on muuta väestöä suurempi.