Kuntosalit ja uimahallin voi nyt pitää auki

0
Uudet linjaukset mahdollistavat muun muassa uimahallin aukiolon.

LOUNAIS-SUOMEN aluehallintovirasto on jatkanut ja tarkentanut Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa voimassa olevia koronamääräyksiä. Uudet päätökset ovat voimassa 28. tammikuuta saakka.

Monet liikunta- ja virkistystilat voivat nyt avata ovensa. Esimerkiksi kuntosalien, yleisten saunojen, uimahallien ja kylpylöiden sekä sisäleikkipaikkojen ja teemapuistojen on mahdollista pitää tilansa auki asiakkaille. Tiloissa tulee kuitenkin edelleen huomioida terveysturvallisuus.

Uusissa päätöksissä kielletään edelleen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen sekä sisätiloissa että ulkotiloissa. Lisäksi toimijat velvoitetaan yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa järjestämään toiminta niin, että osallistujat pystyvät välttämään lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Järjestelyistä on tehtävä kirjallinen suunnitelma, joka pidetään osallistujien nähtävillä tiloissa.

Sairaanhoitopiirien arvioiden perusteella tilojen sulkemista koskevat määräykset kohdennetaan nyt sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa on erityinen riski tartuntojen leviämiselle. Tällaisiksi aluehallintovirasto listaa joukkueurheilun, ryhmäliikunnan, kontaktilajit, tanssipaikat, kuorolaulun ja harrastajateatterin.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat kuitenkin jatkaa ohjattua harrastustoimintaa muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Päätös ei myöskään rajoita ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Uudet päätökset koskevat sekä Varsinais-Suomen että Satakunnan alueen kuntia ja ovat voimassa 28.1. asti.