Kuntosaleille pääsee nyt vain varaamalla ajan ennakkoon

0
Ladyline Loimaan yrittäjää Teija Lankista turhauttaa, ettei aiempien ohjeiden ja rajoitusten noudattamisella tunnu olevan vaikutusta, koska rajoitukset kiristyivät entisestään. Korona kuluttaa hänen mukaansa alaa niin henkisesti kuin taloudellisesti.

LOIMAA Lounais-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätös sulkea sisäliikuntapaikat kahdeksi viikoksi näkyy myös Loimaan kuntosaleilla.
Loimaan Ladylinen yrittäjä Teija Lankinen on turhautunut avin päätöksen vuoksi.
– Tästä on kokemusta jo viime keväältä. Ei se kivalta tuntunut silloinkaan, mutta silloin oltiin tilanteessa, jossa kaikki muutkin paikat olivat kiinni. Nyt rajoitukset iskevät vain tiettyihin aloihin.
Ladyline on kaksi viikkoa kokonaan kiinni. Asiakkaat saavat lainata kotikuntoiluvälineitä ja jumpata etätunneilla.

KUNTOKULMASSA treenataan toistaiseksi sähköisellä ennakkovarauksella neljässä toisistaan erotetussa tilassa. Yrittäjä Tupu Ojanperän mukaan päätös pitää sali tartuntatautilain jättämän pelivaran verran auki ei ollut helppo mutta asiakkaiden näkökulmasta ainoa oikea.
– Sulun pituudesta ei tiedä, onko se kaksi viikkoa, kaksi kuukautta vai neljä viikkoa. Tietyn ajan tulojen yhteenlaskettu menetys ei edes ole laskemisen arvoista, vaan nyt puhutaan vuosien menetyksestä ja negatiivisesta ilmiöstä kansanterveydessä.

YRITTÄJÄ Tomi Malisen TSM-Gymissä on sähköinen järjestelmä, joka mahdollistaa sen, että salin voi varata Kuntokulman tavoin tunniksi itselleen ja perheenjäsenilleen.
Vaikka toiminta ei kokonaan katkea, Malisen mukaan on selvää, että privaattikäyttö karsii asiakkaita.
– Vaikka sulustakin olisi ehkä jotenkin selvitty, tämä on todella suuri menetys. Tammikuu on vilkkain aika salilla ja valmennuksissa.

LOIMAAN Tennishallin omistaja Suvi Jaakkola uskoo, että liikkujien määrässä nähdään notkahdus. Pelikentille pääsee etukäteisvarauksella oman lähipiirin kanssa, kuntosali on kokonaan kiinni.
– Talvikausi on vilkkainta aikaa, joten siinä mielessä tämä tulee huonoon saumaan. Tulot ovat kiinni tästä, ja menot juoksevat koko ajan, Jaakkola sanoo.

LADYLINEN Lankisen mukaan yrittäjille ei ole vielä kerrottu, miten sulkuaika korvataan. Taloudelliset vaikutukset ulottuvat kauas, sillä sulkupäätös vaarantaa kuntosaliyrittäjien elannon lisäksi muun muassa liikunnanohjaajien toimeentulon.