Linda Lähdeniemi Pirkanmaan aluevaltuustoon Punkalaitumelta

0
Linda Lähdeniemi valittiin 678 äänellä Pirkanmaan aluevaltuustoon. Hän on yksi koko Suomen nuorimmista aluevaltuutetuista. KUVA: LL Arkisto/Lari Kiviranta

– Melko hyvältä tuntuu, Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoon valittu Linda Lähdeniemi (kesk) kuvaa tunnelmiaan maanantai-aamuna.

Kun hän pohtii saamaansa äänimäärää, 678, alkaa löytyä vähän muitakin sanoja.

– Uskomattomalta, hämmentyneeltä, kiitolliselta, hän luettelee.

Ja koska etukäteen niin paljon puhuttiin pienten paikkakuntien mahdollisuuksista saada omia edustajia aluevaltuustoihin, listaan voisi lisätä hyvin myös yllättynyt-sanan.

– Yksikään ääni ei ole itsestäänselvyys.

Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtaja ja esimerkiksi Keskustanuoret-järjestössä muun muassa järjestösuunnittelijana toiminut Linda Lähdeniemi toivoo, että äänet olisivat tulleet hänen tähän saakka tekemänsä työn ansiosta.

Hän sai Punkalaitumen (523) lisäksi myös muualta ääniä, esimerkiksi naapurikunta Urjalasta 42 ja Tampereeltakin peräti 50.

Hän näkee, että hänet haluttiin aluevaltuustoon lähipalveluiden puolestapuhujaksi ja kun hän on myös yksi nuorimmista valituista (24 vuotta), niin myös huolehtimaan nuorten asioista.

– Jokaisen pirkanmaalaisen ihmisen palveluita tässä mietitään, hän sanoo, mutta kokee olevansa myös pienten kuntien ja reunakuntien asialla.

Satakunnan, Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen rajalla kiinnostaa myös alueiden yhteistyö, joka voi hyödyttää kaikkia hyvinvointialueiden reuna-alueiden ihmisiä.

– Esimerkiksi ambulanssi voi palvella myös muita maakuntia.

Punkalaidun vaihtaa uudistuksessa Pirkanmaalle, kun siellä on tähän asti kuuluttu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin. Jatkossakin punkalaitumelainen saa Linda Lähdeniemen mukaan mennä Tyksiin.

Vaihdoksessa on tärkeää valmistelu, hän tähdentää.

– Miten tietojärjestelmät toimivat, miten tiedot siirtyvät sujuvasti uuteen ja miten jouhevasti hoitosuhteet saadaan jatkumaan.