Loimaan väkiluku on laskenut vuoden takaisesta. Arkistokuva: Minna Määttänen.

LOIMAA Loimaalaisia oli viime vuoden lopussa 138 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Vuosi päättyi lukemaan 15 632 asukasta. Vuoden viimeisen kuukauden aikana marraskuun lopusta joulukuun loppuun väkiluvusta miinustettiin Loimaalla 18 kaupunkilaista.

Loimaalla sekä luonnollinen väestömuutos (syntyneet ja kuolleet), että kuntien välinen muutto merkitsivät vähenemää väestöön. Luonnollinen väestömuutos nipisti loimaalaisten määrää 129 ja muuttoliike 55 asukasta.
Maahanmuutto kompensoi menetyksiä hieman. Maahanmuuton ansiosta kaupunkiin saatiin 45 asukasta lisää.

Tilastokeskuksen ennakkotiedoista käy ilmi, että Oripäässä väestömuutos oli viime vuonna vähäistä. Kunnan väkiluku kasvoi kolmella hengellä ja oli vuoden lopussa 1 337. Myös Oripäässä maahanmuutto tasasi menetyksiä.