Loimaalla 13 uutta tartuntaa – uudenvuoden kokoontumisesta sairastumisia ja altistumisia

0
Koronavirus jyllää nyt laajasti ja pitää Loimaan terveydenhuollon henkilöstön kiireisenä. Me muut voimme yrittää olla pahentamatta tilannetta noudattamalla kaikille tuttuja koronaan liittyviä ohjeita ja määräyksiä.

LOIMAALLA todettiin tiistaina 13 uutta koronatartuntaa.

Tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kertoi keskiviikkoaamuna, että tiedot uusista tartunnoista saapuivat tiistai-iltana poikkeuksellisen myöhään: noin kello 22.30. Tiedon tavallista hitaampi liikkuminen johtuu todennäköisesti koronatapausten isosta valtakunnallisesta ja maakunnallisesta määrästä.

Tästä syystä uusien sairastuneiden tavoittaminen oli Loimaalla keskiviikkoaamuna vielä alkutekijöissään. Eristyksessä tai eristetyksi joutumassa oli 30 loimaalaista ja karanteenissa 20 altistunutta. Karanteeniin asetettujen määrä todennäköisesti kuitenkin kasvaa keskiviikkona sitä mukaa, kun tietoa altistuneista saadaan ja heidät tavoitetaan.

Keskiviikon jäljitysurakan edetessä esiin nousi uudenvuoden juhlintaan liittyvä tapaus, johon kytkeytyy kaksi koronaviruksen omikron-muunnokseen sairastunutta ja noin 15 altistunutta. Kaikkia altistuneita ei ollut tavoitettu vielä keskiviikkona iltapäivällä. Kaveriporukka oli kokoontunut toisella paikkakunnalla, eivätkä kaikki siihen liittyvät altistuneet ole välttämättä loimaalaisia.

Oripäähän ei kirjattu maanantaina eikä tiistaina uusia tartuntoja. Siellä oli keskiviikkoaamuna eristyksessä yksi ja karanteenissa yksi ihminen.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on koronapandemian aikana todettu 379 ja Oripäässä 66 tartuntaa.

 

* Uutista on päivitetty 5.1. kello 14.42. Tartuntojen määrä tarkentui päivän mittaan 12:sta 13:een, ja uutiseen lisättiin uudenvuoden vastaanottoon liittyvä altistumisrypäs.