Kuumemittarit ovat koetuksella. Kun korona alkaa hellittää, influenssa nostaa päätään.

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin 24 uutta koronatartuntaa keskiviikkona ja 15 tartuntaa torstaina. Oripäähän kirjattiin yksi uusi tartunta keskiviikkona.
Loimaalla tartuntojen joukossa on muun muassa perhepiiriä koskevia tartuntoja, ja Loimaan kaupungin terveydenhuollon tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kertoo, että keskiviikkona ilmeni esimerkiksi Metsämaan koulua koskevia uusia tartuntoja.
Santamäki kertoo, että ilmenneiden tartuntojen joukossa voi olla myös muita paikallisia kouluja koskevia tartuntoja, mutta koska karanteeniin asetetaan enää lähinnä tartunnan saaneen perhepiiriä eikä esimerkiksi koulun muita oppilaita tai henkilökuntaa, ei terveydenhuolto pidä järjestelmällistä kirjaa siitä, missä kouluissa tartuntoja on ilmennyt.
Hänen mukaansa yleisestikin tartuntojen takia asetettavat karanteenit koskevat lähinnä sairastuneen perhepiiriä.
Torstaina todetuista 15 tapauksesta oli kontaktoitu perjantaiaamuna viisi tapausta ja kymmenen oli kontaktoimatta. Santamäki kertoo, että kontaktoitujen tapausten joukossa oli kaksi sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä koskevaa tartuntaa, jotka asetettiin jäljityksessä tärkeiksi.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on virallisesti todettu 502 ja Oripäässä 73 tartuntaa koko pandemian aikana.
Santamäki kertoo, että tähän asti Loimaan terveydenhuollossa on testattu esimerkiksi kotitestillä positiivisen näytteen saaneita henkilöitä ja oireisia, mutta hän korostaa, ettei virallinen tartuntamääräluku anna tarkkaa kuvaa tartuntojen määrästä etenkään viimeisten viikkojen osalta.

NELJÄN päivän mittaiset massarokotukset jatkuvat Hirvihovissa vielä tänään perjantaina. Tiistaina rokottautui noin 950, keskiviikkona 600 ja torstaina 400 henkilöä.
Kaupungin terveydenhuolto oli varannut rokoteannoksia yhteensä 8 000 neljälle päivälle.
Massarokotukset päättyvät Hirvihovissa tänään kello 14.​