Loimaalla todettu 18 koronatartuntaa, Oripäässä yksi tartunta

0
LL Arkisto

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin viisi uutta koronatartuntaa keskiviikkona. Torstaina Loimaalla todettiin tartuntoja 13. Myös Oripäähän kirjattiin yksi tartunta torstaina.
Loimaan kaupungin tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kertoo, että suurin osa todetuista tartunnoista on koronaviruksen omikronmuunnosta.
Keskiviikkona todetuista tartunnoista yksi on peräisin ulkomailta, yksi on perheen sisäinen jatkotartunta ja kahden tartunnan alkuperää ei tiedetä. Yksi tartunnoista liittyy uuden vuoden juhlintaan toisella paikkakunnalla.
Torstaina Loimaalla todetuista tartunnoista neljä liittyy uuden vuoden juhlintaan. Santamäki kertoo, että kaupungin terveydenhuolto on selvittänyt kaiken kaikkiaan neljää erillistä tapausta, jotka liittyvät uuden vuoden juhlintaan. Myös Oripäässä torstaina todettu tartunta kytkeytyy uuteen vuoteen.
Torstaina todetuista tartunnoista neljä liittyy toisella paikkakunnalla sijaitsevaan hoitokotiin. Santamäki sanoo, että hoitokodissa kolmella loimaalaisella asukkaalla ja yhdellä hoitajalla on todettu tartunta. Hoitokodissa on todettu tartuntoja myös muilla kuin loimaalaisilla.
Loimaalla torstaina todetuista tapauksista kolme on perheen sisäisiä jatkotartuntoja. Kahden toisistaan erillisen tapauksen alkuperästä ei ole puolestaan tietoa.
Perjantaiaamusta Loimaalla oli eristyksessä 40 koronaan sairastunutta, ja Santamäen mukaan kyse on päiväkohtaisesta ennätyksestä koko pandemian aikana. Tätä ennen suurin eristyksessä olevien määrä oli 39. Karanteenissa oli 36 loimaalaista.
Oripäässä oli eristyksessä kaksi henkilöä ja karanteenissa yksi.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 392 ja Oripäässä 67 tartuntaa koko pandemian aikana.

Loimaan kaupungin terveydenhuolto järjestää loimaalaisille ja oripääläisille koronarokotuksia Hirvihovissa ensi viikolla. Rokotuksia järjestetään tuolloin neljänä päivänä tiistaista perjantaihin.
Santamäki kertoo, että Hirvihovin rokotetempauksessa on saatavilla ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokotteita ja tarvittaessa myös neljänsiä rokoteannoksia.