”Löysimme kaivatun yhteishengen” – Olavi Ala-Nissilä iloitsee Loimaan vaalimenestyksestä

0
Konkaripoliitikko Olavi Ala-Nissilä hehkutti vaalien jälkeisenä aamuna loimaalaisten vaaliosaamista. Sitä löytyi niin ehdokkailta, puolueilta kuin äänestäjiltäkin.

LOIMAA – Aluevaaleissa nähtiin todella hyvää loimaalaista yhteishenkeä, juuri sitä mitä on kaivattu ja mitä tarvitsemme. Pärjäsimme kokoamme paremmin. Tavallaan Loimaa voitti vaalit, kun tulos on 5+1 paikkaa (viisi loimaalaista ja yksi oripääläinen), Varsinais-Suomen ensimmäiseen aluevaltuustoon valittu konkaripoliitikko Olavi Ala-Nissilä (kesk.) kiittelee.

– Tämä oli vahva yhteinen ponnistus. Loimaalaiset äänestivät paikallisia.

ALA-NISSILÄ itse keräsi vaaleissa 921 äänen potin. Niistä 571 tuli kotikaupungista. Viidesti eduskuntaankin valittu mies sai loimaalaisista ehdokkaista selvästi eniten ääniä Saviseudun ulkopuolelta. Ala-Nissilää äänesti muiden muassa 88 pöytyäläistä, 76 turkulaista ja 39 auralaista.

– Pidän omaakin suoritusta varsin hyvänä, kun huomioidaan, että ikää alkaa olla. Näissä vaaleissa ääniä meni myös poikkeuksellisen paljon terveydenhuollon ammattilaisille, ja minähän en sellainen ole.

Erityisen ilahtunut Ala-Nissilä on Loimaan keskustan vaalimenestyksestä. Puolueensa paikallisena vaalipäällikkönä toimineen Ala-Nissilän lisäksi aluevaltuustoon ylsivät Jari Välimäki ja Teija Ek-Marjamäki.

– Etenimme joukkueena. Meillä oli seitsemän hyvää ehdokasta, joista ihmiset saivat päättää, ketä äänestävät. Tämä toimi.

ALA-NISSILÄ on tyytyväinen myös tulevan aluevaltuuston kokoonpanoon. Siitä ei tullut niin Turku-painotteinen kuin uumoiltiin. Loimaan kaltaisilla seutukaupungeilla on nyt sanansa sanottavana.

– Enkä tarkoita tätä minkäänlaisena vastakkain asetteluna. Valtuusto vaikuttaa kaikin tavoin tasapainoiselta, ja siitä löytyy osaamista. Se on hyvä, sillä olemme maakuntana uudistuksen valmistelussa hiukan muita jäljessä. Nyt pitää mennä eteenpäin.

Ala-Nissillä näkee, että kun iso hallintouudistus pääsee vaalien jälkeen vauhtiin, loimaalaisittain tärkeää on huolehtia, että hallintomallista tulee hajautettu.

– Esimerkiksi johtavia virkamiehiä ei saisi keskittää Turkuun.

Muiksi erityisesti loimaalaisten kannalta merkittäviksi asioiksi konkari listaa lähisairaaloiden kehittämisen ja järkevän raja-aluetoiminnan varmistamisen.

– Pitää muun muassa huolehtia, että Pirkanmaalla asuvat punkalaitumelaiset voivat edelleen halutessaan käyttää Tyks Loimaan sairaalaa, jos se on vaikkapa matkojen kannalta järkevää.