Opettaja, katso vinkit: näin hyödynnät mediaa opetuksessa OSA 2

0

Oppituntivinkkien avulla voit ottaa kätevästi uutiset osaksi opetusta. Vinkeissä pureudutaan tuoreiden sanomalehtijuttujen avulla erilaisiin ajankohtaisiin aiheisiin.

-Viime vinkeissä on pohdittu muun muassa etäkoulun vaikutusta, sääilmiöistä tehtyjä juttuja sekä sitä, millaisia ovat hyvät urheilukuvat, Loimaan Lehden päätoimittaja Kati Uusitalo sanoo.

Vinkkejä on tarjolla esiopetukseen, alakouluun, yläkouluun, toiselle asteelle ja erityisryhmien opetukseen. Erityisryhmillä viitataan muun muassa aikuisiin s2-lukutaito-oppijoihin ja muihin aloitteleviin suomen kielen opiskelijoihin, kehitysvammaisiin ja muihin erityisopetuksen piirissä oleviin lapsiin, nuoriin ja aikuisiin.

Vinkeissä käsitellään ajankohtaisten uutisaiheiden lisäksi muun muassa kouluvuoden rytmiin liittyviä teemoja ja erilaisia medianlukutaitoon liittyviä aiheita. Vinkeissä hyödynnetään verkossa julkaistuja sanomalehtijuttuja.

Opettaja voi tilata oppituntivinkit myös omaan sähköpostiinsa. Ne ilmestyvät noin kaksi kertaa kuukaudessa. Tilaa vinkit täältä.