PÄÄKIRJOITUS Korona lyö kierrepalloja

0

Viime vuonnakin tapahtui paljon (LL 4.1.2022). Yksi isoimmista uutisista oli koronarokotusten alkaminen myös täällä meillä.

Kun toimittajana oli seuraamassa helmikuun lopussa alkaneita ikäihmisten rokotuksia, ei voinut olla tempautumatta päivän optimistiseen tunnelmaan – vihdoinkin, vihdoinkin päästäisiin tapaamaan vapaammin läheisiä ja ystäviä ja kokoontumaan, kun saataisiin rokotus.

Osa toiveikkuudesta haihtui, kun selvisi, että korona ei rokotusten jälkeenkään kokonaan poistunut. Ei poistunut ei, vaan yllätti uusilla muunnoksilla.

Vuoden loppua kohti puhuttiin yhä enemmän rokottamattomista. Moni mollasi rokotuksia sanoen, että haa, eiväthän ne suojaa koronalta kokonaan.

Toivoa tuo edelleen se, että rokotus näyttää säästävän sairastuneita covid19-viruksen vakavimmilta tautimuodoilta. Parin viikon kuluessa jälleen nähdään, miten viikonlopun ennätykselliset 17 000 tartuntaa näkyvät terveydenhoidossa ja teho-osastoilla.

Korona tuntuu yllättävän meidät kerta toisensa jälkeen – kukapa olisi joskus ajatellut näyttävänsä koronapassia eli todistusta rokotuksistaan yleisötapahtumissa?

Edelleen voi sanoa, että olemassaolevat keinomme torjua virusta rokotuksista käsienpesuun kannattaa pitää käytössä.