PÄÄKIRJOITUS Mihin käyttäisit 2,1 miljardia euroa?

0
Kuvituskuva/LL arkisto

Ensimmäiset jo tiistain ja loppiaisen lehdissä julkaistiin ja lähes parikymmentä on kaikkiaan tulossa.

Paikallisista aluevaaliehdokkaista noin puolet vastasi lähettämäämme kyselyyn, jossa halusimme ehdokkaiden tiivistävän lukijoillemme sen, miksi uudistus tehdään. Kysymys kertoo mielestämme äänestäjille myös sen, miksi vaalit pidetään ja mitä tulevat hyvinvointialueiden päättäjät joutuvat tai pääsevät tekemään – mitä siis hyvinvointialueilla tavoitellaan saatavan aikaan?

Mitä palveluita kenelle, mihin kaikkialle ja millä rahalla?

Yksistään Varsinais-Suomessa on asukkaita lähes puoli miljoonaa, hyvinvointialueella on nyt työntekijöitä noin 21 000 ja sen budjetti on 2,1 miljardia euroa. Tästä syystä kysyimme ehdokkailta myös, miksi juuri hän olisi oikea henkilö päättämään hyvinvointialueen asioista, sillä aluevaltuutetulla tulee olemaan valtavasti hommaa – ja perehtymistä.

Sitä on meillä äänestäjilläkin.

Olemme jo kirjoittaneet aluevaaleista monia juttuja ehdokassarjan lisäksi ja muutakin on tulossa. Jokaista yksityiskohtaa ei voi eikä tarvitse osata, mutta tietoa löytyy. KU

P.S. Tarjolla on myös vaalikone ja maakunnallinen vaalipaneeli maanantaina 10.1., molemmat löytyvät osoitteesta loimaanlehti.fi