PÄÄKIRJOITUS Täältä reunalta päivää!

0
Kuvituskuva LL Arkisto/TS

Loimaan Lehden alueella on äänestäjiä sekä Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan että Satakunnan hyvinvointialueilla. Missään lehden alueella ei olla kyseisen hyvinvointialueen ”keskuksessa”, itse asiassa ollaan nimenomaan jokaisen alueen reunimmaisissa kolkissa.

Tulemme täällä näkemään aitiopaikalta, miten eri hyvinvointialueet toimivat alueiden laidoilta katsoen – miten ne ratkaisevat lääkäriin pääsyn tai esimerkiksi hoivapaikkojen tai palo- ja pelastusyksiköiden sijainnin tai työvoimatarpeet?

Kaikissa tekemissämme jutuissa täkäläisten ihmisten huolena on ollut se, miten jatkossa saamme palveluita ja missä niitä saamme. Tämän huomaa, kun esimerkiksi katsoo noin sadan ihmisen käsitystä siitä, mikä vaaleissa ja sote-uudistuksessa on tärkeintä (LL 20.1.). Mukana on niin aluevaalien ehdokkaita kuin paikallisia sote-alan työntekijöitä ja uutisiamme seuraavia ihmisiä.

Kipeitä valintoja on edessä. Kaikkea ei voida jatkossakaan hoitaa tai pitää tasan ennallaan – ei ole voitu tähänkään saakka. Sinun valintasi lienee vähiten kivulias: äänestä parhaan tietosi mukaan.

Tuleva aluevaltuusto vastaa tekemistään päätöksistä ihan jokaiselle maakunnan asukkaalle. Meistä kukin vastaa omalta osaltaan siitä, että heillä on paras tieto siitä, mitä täällä tarvitaan.

Jokainen päivä on edunvalvontapäivä.