PÄÄKIRJOITUS Uusi vuosi tuo vaihtoehtoja

0
Kuvituskuva: LL arkisto TS

Moni sanoo vieläkin joulun- ja uudenvuoden pyhien jälkeen alkavaa aikaa härkäviikoiksi. Ennen vanhaan alkuvuoden pyhättömänä aikana tehtiin raskaita töitä – siitä viittaus härkiin, ja vuodenvaihteen ehkä vähän leppoisampi aika oli muisto vain.

Nykyihmiset ovat tottuneet ajattelemaan alkuvuotta elämänmuutosten tekemiselle otollisena aikana – aletaan ikäänkuin alusta itsekin, kun otetaan käyttöön uusi kalenteri.

Entä jos alkuvuotta ajattelisikin niin, että se on todellakin mahdollisuus lisätä elämään uusia asioita. Löytää uutta potkua tuttuun arkeen ja karkottaa kyllästyminen. Saada vaihtoehtoja nimenomaan niille asioille, joista haluaa eroon.

Lakkoja ja pakkoja liittyy eniten elintapoihin ja moni tumppaakin nyt tammikuussa viimeisen tupakkansa ja suksii ensimmäiset latumetrinsä sitten ehkä kouluaikojen. Joku jättää karkit, joku ryhtyy tipattomalle. Yksi sulkee somen, toinen avaa kirjan.

Tai kokeilee ehkä kasvisruokaa!

Sen suosio kasvaa paikallisten ravintoloiden ja lounaspaikkojen mukaan tasaisesti (LL 6.1.). Loimaan Lehden uutiseen haastateltujen ruoantekijöiden ja ruokailijoiden mielestä tarjonta myös lisää kysyntää.

Vaihtoehtoja on. Kannattaa myös muistaa, että asioista tulee tapoja toistamalla ja uusiin makuihinkaan ei totu, ellei niitä maista.

Toivottavasti uusi vuosi monenlaista uutta ja maukasta meille kaikille – elämä maistukoon!