Pääterveysaseman katto uusitaan

0
LL, kuvituskuva.

LOIMAAN kaupungin elinympäristölautakunta hyväksyi pääterveysaseman vesikattoa koskevat korjaussuunnitelmat.

Saneeraus on tarkoitus toteuttaa tulevana kesänä. Seuraavaksi urakka lähtee kilpailutettavaksi.

Pääterveysaseman vesikatto on uusimisen tarpeessa sen iän ja korjaushistorian takia. Kaupungin rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen viittaa korjaushistorialla siihen, ettei katolle ole esimerkiksi tehty uudelleen pinnoituksia sen valmistumisen jälkeen.

Nykyinen vesikate on alkuperäinen bitumikermikate, jonka päällä on rakennusajankohdalle yleinen pesty luonnonkivisingeli, jonka on ollut tarkoitus suojata katetta uv-säteilyltä ja parantaa palonsuojaominaisuuksia.

Laaksonen sanoo, ettei katossa ole ollut tähän saakka isompia ongelmia. Hänen mukaansa vuosien saatossa vuotokohtia on ollut lähinnä kattokupujen kohdalla. Kattokuvut on tarkoitus uusia saneerauksen yhteydessä.

Tälle vuodelle kaupunki on varannut budjetissaan 200 000 euroa pääterveysaseman muutostöihin. Ensi vuodelle on alustavasti varattu 240 000 euroa pääterveysaseman julkisivukorjausta varten.

Sote-palvelut siirtyvät hyvinvointialueen järjestettäviksi ensi vuoden alussa. Hyvinvointialue vuokraa kunnilta sote-kiinteistöt kolmeksi vuodeksi, jonka päälle tulee mahdollinen vuoden optio.