Rokotuksiin tullaan turhan aikaisin

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Hyvä, että 3. rokotukset ovat alkaneet Loimaallakin. Luulin Loimaan Lehden kirjoituksesta päätellen, että vain erityisryhmät olisivat rokotusvuorossa. Hyvä kuitenkin, että tällä kertaa rokotukset etenevät hyvin.

Ihmettelen hieman joidenkin loimaalaisten itsekästä käytöstä rokotusjonossa. Osa oli tullut paikalle 30 minuuttiakin ennen varattua aikaa. Sitten he olivat jonossa ikään kuin aikavaraukset olisi kokonaan unohdettu ja syyttivät hoitohenkilökuntaa jonosta. Varmasti jotain ongelmia oli ollutkin.

Mutta kyllä jokaisen aikuisen pitäisi tajuta, ettei se, että tulee vaikka tuntia ennen paikalle muuta aikavarausta mihinkään. Jonossa moni ymmärsikin tämän, mutta muutamat itsekkäät henkilöt olivat päättäneet, että nyt ei aikavarausjärjestystä tarvitsekaan noudattaa, koska oli tullut jonoa. Hyvä, ettei silmille tultu, kun kysyin heiltä oliko heidän aikansa mahdollisesti minun aikani jälkeen!

Katsoin viisaimmaksi mennä ihan jonon hännille, ettei tulisi turhaa tappelua. Onhan eläkeläisellä aikaa odottaa. Ihmettelen vaan tätä itsekkyyttä. Itse olin luonnollisesti valmis odottamaan vastausta jonossa omaa aikaani. Vieressäni oli kyllä hyvin fiksujakin ihmisiä.

No, kuitenkin totean, että kohdaltani rokotus kävi nopeasti, hoitajat olivat hyvin ystävällisiä ja olin itse toimenpiteessä vain 2–3 minuuttia.

Matti Ojala