Teija Ek-Marjamäki: ”Joka saralla meni hyvin”

0
Teija Ek-Marjamäki on toiminut pitkään kunnallisissa ja maakunnallisissa luottamustehtävissä, ja aloittaa nyt myös Varsinais-Suomen maakuntavaltuustossa. Kuva: LL arkisto / Lari Kiviranta.

Loimaa

– Joka saralla meni hyvin, Teija Ek–Marjamäki (kesk) iloitsee.

Keskusta pärjäsi hyvin valtakunnallisesti, Varsinais-Suomessa ja Loimaalla ja Loimaa sai peräti viisi edustajaa hyvinvointivaltuustoon.

– Ja oma äänimääräni oli huikea, 728, Loimaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja kiittää.

Loppukiriä hän kyllä kuvaa jännäksi: viimeisiä ääniä odotettiin Varsinais-Suomessa yli puolenyön ja muutama keskustan ehdokas oli äänimäärissä kovin likellä toisiaan.

Hyvinvointialueen vastuulle tulevat asiat ovat Teija Ek-Marjamäelle tuttuja niin omasta työstä Kelan etuuskäsittelypäällikkönä kuin luottamustehtävistä kunta- ja maakuntatasolta.

– Nyt pääsen niihin itse vaikuttamaan. Olen niin pitkään ollut mukana päätöksenteossa, että tunnen sitä kautta valtavan määrän ihmisiä, joten verkostoni ovat hyvät ja monien kanssa olen tehnyt ennenkin yhteistyötä.

Edessä onkin paitsi yhteistyötä niin ihan raakaa työtä: hyvinvointialueen organisaation, strategian ja hallintosäännön päättämistä ja alueen johtajakin valitaan. Työntekijöiden siirto hyvinvointialueelle tehtäneen liikkeenluovutuksena, jonka hän arvioi sujuvan niin, etteivät työntekijät sitä välttämättä huomaakaan.

– Ict tulee olemaan hankala asia ja yksi isoimmista, koska kunnissa on Varsinais-Suomessa niin paljon erilaisia tietojärjestelmiä.

Samoin on ”hirveä” määrä erilaisia sopimuksia, joita pitää selvittää pieniäkin yksityiskohtia myöden.

Oma sarkansa on asioihin tutustuminen.

– Vaikka tunnenkin monet asiat, vielä paremmin pitää tutustua ja hankkia tietoa.

Äänestystuloksessa näkyy hänen mielestään se, että ihmiset äänestivät nimenomaan paikallisesti. Lisää vaikuttamisen paikkoja tulee muillekin vielä tarjolle, kun valitaan aluehallitus ja esimerkiksi aluelautakunnat, joihin voidaan valita myös muita kuin vaaleissa menestyneitä.

– Mielelläni tämän Loimaan viiden porukan kanssa pidän yhteyksiä! Pitää yhdessä miettiä Loimaan seutukuntaa ja sen puolustamista.