Tiikerit tiputti Hurrikaanin ulos finaalista

0

Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-19,16-25,25-23,25-20)

Perjantaina Tampereella Kauppi Sport Centerissä pelatussa Suomen cupin välieräpelissä Kokkolan Tiikerit tiputti Hurrikaani- Loimaan ulos finaalipelistä. Lauantaiseen finaaliin Tiikerit saa vastaansa Valepan kaataneen Savo Volleyn. Tiikerien voitto oli ansaittu, sillä se onnistui koko joukkueena. Ennakkoon tiedettiin, että Mikko Keskisipilän joukkueen pelaaminen perustuu raivoisaan puolustus- ja torjuntapelaamiseen, mitä sen onnistui toteuttaa koko ottelun ajan. Hurrikaani ei löytänyt siihen lääkkeitä, eikä toista erää lukuun ottamatta, loimaalaiset päässeet ottelussa kuskin paikalle. Koko ottelun ajan kotijoukkue oli askeleen verran edellä.

Läpi ottelun kumpikaan joukkueista ei loistanut hyökkäyspelaamisessa, mutta ottelun kriittisillä hetkillä Tiikerit onnistui tehokkaammin. Hurrikaanista vain Antti Ropponen (25 pist.) oli totutun tehokas. Isoin ero syntyi keskipelaajien tontilla, jossa Tiikerien Rami Rekomaa (12 pist. 5 torjuntaa) ja Antti Leppälä (10 pist. 2 torjuntaa) olivat Hurrikaanin Mikko Suomalaista (2 pist. 2 torjuntaa) ja Aleksi Kaatrasaloa ( 1 pist. 1 torjunta) edellä. Hurrikaani hyökkäsi keskeltä 15 kertaa, mutta ilman ainuttakaan hyökkäyspistettä! Loimaalaisten keskipelaamista vaikeutti vastaanotto, joka oli läpi ottelun vaikeuksissa Tiikerien aloitussyöttöjen kanssa. Vaikka Hurrikaanin vastaanotto ei antanut suoria pisteitä, pääsi kotijoukkue painostamaan varsinkin leijasyötöllä vastaanottoa rikki. Tämä vaikeutti Santeri Välimaan pelaamista sen verran, että passari joutui pyörittämään hyökkäyksiä ainoastaan laiturien kautta.

– Vastaanotto olisi saanut olla hiukan parempi. Se olisi antanut Välimaalle paremmat mahdollisuudet hyökkäysten rakentelussa, Jussi Heino myönsi. Päävalmentajan mukaan ykköstempo, eli keskihyökkäys oli vajavaista, minkä vastustaja osasi lukea. – Meillä oli ajatuksena hyökätä keskeltä, jolloin saamme laitaan tilaa. Nyt hyvän vastaanoton jälkeen Tiikerit rakensi lähes aina kahden miehen torjunnan meidän keskipelaajien eteen, mikä teki hyökkäämisestä tehotonta, Heino kertasi.

-Laidasta teimme sen, mitä pystyimme. Emme olleet siellä huonoja, mutta emme myöskään huippuhyviä. Pienestä oli tänäänkin voitto kiinni. Tiikereillä oli kuitenkin vastaanotto meitä parempi. Vaikka he saivat meidän hyökkäyspelaamisen taktisella leijalla tukkoon, myös me onnistuimme siinä hyvin, Hurrikaanivalmentaja kertasi.

Tiikerien voitto oli Hurrikaanista jo kolmas tälle kaudelle. Joukkueet kohtaavat vielä kertaalleen ennen pudotuspelejä, ensi viikonloppuna on joukkueiden neljäs kohtaaminen Kokkolassa. Sitä ennen tulevana keskiviikkona Loimaalle saapuu Savo Volley. – Nyt huilataan viikonloppu, ja maanantaina palataan harjoituksiin, Heino päätti.

 

Valtteri Arra