Tyks Loimaan sairaalan katon vuotokohdat korjataan

0
LL Arkisto

LOIMAA Tyks Loimaan sairaalan vesikattoa korjataan tänä vuonna. Hankkeeseen on varattu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin talousarviossa 300000 euroa.

Saneeraustarvetta perustellaan talousarviossa sillä, että ikääntymään ehtineessä katossa on ollut toistuvia vesivuotoja, joista on todettu aiheutuneen paikallisia mikrobivaurioita.

Sairaanhoitopiirin rakennuttamispäällikkö Timo Miikkulainen sanoo, että urakan todellinen laajuus selviää, kun rakenteet on töiden alkajaisiksi avattu.

– Vaurioituneet rakenteet uusitaan.

Urakan yhteydessä korjataan sairaalan A-osan huopakattoa ja porrashuoneen peltikattoa sekä rakennuskompleksin D-osan tiilikattoa. A-osaan kuuluu päärakennuksen virastotalonpuoleinen osa, jossa sijaitsee muun muassa pääsisäänkäynti. D-osaan kuuluvat päärakennuksen pääsisäänkäynnin pohjoispuolella oleva kulmaus sekä Kalevalankadun suunnassa olevat uloimmat osat.

KONSULTTIFIRMA selvitti remontin kustannusarvion viime vuonna. Hinnaksi arvioitiin tuolloin 224000 euroa, mutta varsinkin materiaalikustannukset ovat sittemmin nousseet.

Katon korjaus myös kilpailutettiin jo kertaalleen viime vuonna, mutta tarjouksia ei tullut.

– Urakoiden kilpailutuksiin saadaan yleensä tarjouksia. Urakka kilpailutetaan uudelleen nyt alkuvuoden aikana. Tarjouspyyntöjen valmistelu on tällä hetkellä käynnissä, Miikkulainen kertoo.

Rakennuttamispäällikkö arvioi, että kun kattoa päästään korjaamaan, töiden vaikutukset sairaalan toimintaan ovat vähäiset.