Loimaan työväentalo saa uuden parketin

1
Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Esko Lundgren ja kunnallisjärjestön jäsen Raimo Kuusisto purkivat työväentalon salin vanhaa lautaparkettia. Mukana oli muitakin talkoolaisia.

LOIMAAN työväentalon salin lattia uusitaan kevään aikana. Talkoolaiset aloittivat vanhan lautaparketin purkamisen viime lauantaina.

– Lattia on sen verran kulunut, ettei sitä voi enää hioa, vasemmistoliiton Loimaan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Simo Jalovaara perustelee.

Uudesta lattiasta tulee vastaavanlainen kuin vanhasta. Muutoksena on se, että uusi parketti on valmistettu tammesta, kun taas nykyinen on koivusta.

Jalovaaralla ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka kauan vanha parketti ehti palvella. Hän arvioi, että se on asennettu 1950-luvulla. Ajoitukselleen hän hakee selkänojaa työväentalon vuoden 1947 tulipalosta, jonka jälkeen rakennusta remontoitiin monin paikoin.

– Ponttilautalattiassa ei näy palon jälkiä, joten se on uusittu palon jälkeen.

Jalovaara kertoo, että vuonna 1905 rakennettu työväentalo on suojeltu rakennus ja kunnallisjärjestö on hakenut tarvittavat luvat lattiatöitä varten. Hän sanoo kunnallisjärjestön saaneen suunnitteluapua arkkitehdiltä, aivan kuten aiempien remonttien yhteydessä.

– Saamme valtiolta avustusta 10 000 euroa lattian uusimiseen. Summa kattaa reilusti materiaalit, hän laskee ja sanoo, että jäljelle jäävät kustannukset katetaan kunnallisjärjestön säästöistä.

Materiaalihankintojen jälkeen rahaa tarvitaan lattian varsinaisiin asennustöihin, jotka teetetään ammattilaisella. Tarjouskyselyjen jälkeen asentaja löytyi Ypäjältä.

Asennustöiden on tarkoitus alkaa helmikuun alussa. Tavoitteena on, että salin uusi lattia on valmis huhtikuun alkuun mennessä.

– Tilauksia on jo esimerkiksi ensi kesäksi tulossa, Jalovaara sanoo muun muassa juhla- ja muihin tilaisuuksiin viitaten.

Jalovaara kertoo, että vanhat parketin palaset poltetaan, koska niille ei löydy huonokuntoisina muuta käyttöä. Jos joku haluaa vanhan parketin palasen muistoksi, asiaa voi hänen mukaansa tiedustella kunnallisjärjestöstä pientä kannatusrahaa vastaan.

1 KOMMENTTI

  1. Yhdistys on hyvin hyödyntänyt näiden talojen kunnostamiseen saatavissa olevaa avustusta, kun Leader EU ohjelman kautta saatavaa hankerahoitusta. Näiden tämänkaltaisten kohteiden kunnossapito tarvitsee kuitenkin aktiivien panosta. Kiitos heille ja samalla kaikille muille, jotka tätä tekevät. Reapect

Kommenttien lisääminen on estetty.