Vajaassa viikossa 20 uutta tartuntaa – Joulun kokoontumisista useita sairastumisia

0
Omikron-muunnos leviää herkästi ja nyt myös Loimaalla. Muistetaan turvavälit.

LOIMAA Koronaan sairastuneeksi todettujen loimaalaisten määrä on kasvanut vajaassa viikossa 20 henkilöllä. Sunnuntaina todettiin neljä uutta tartuntaa, samoin perjantaina ja torstaina. Keskiviikkona uusia tartuntoja kirjattiin kahdeksan. Sunnuntain ja perjantain tartunnoista puolet oli viruksen omikron-muunnosta.

– Suuri osa viimeisimmän viikon sisällä todetuista sairastumisista johtuu jouluun liittyvistä perheiden yhteen kokoontumisista, tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki sanoo.

Keskiviikkona todetuista kahdeksasta tartunnasta seitsemän liittyy tapaukseen, jossa 15-henkinen ryhmä vietti perhejoulua yhdessä (LL 30.12.). Samasta ryhmästä sai tartunnan myös kaksi ulkopaikkakuntalaista, jotka olivat olleet viettämässä joulua Loimaalla. Kaikki yhdeksän sairastunutta olivat rokottamattomia.

Muut uudet tartunnat ovat peräisin enimmäkseen tosilta paikkakunnilta tai ulkomailta. Muutamien tartuntojen alkuperä on tuntematon.

Loimaalla oli torstaiaamuna koronaviruksen vuoksi eristyksessä 23 ja karanteenissa 30 henkilöä.

Oripäähän ei kirjattu uusia tartuntoja vuodenvaihteen tienoilla. Siellä oli maanantaiaamuna eristyksessä kolme ja karanteenissa neljä ihmistä.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on koronapandemian aikana todettu 366 ja Oripäässä 66 tartuntaa.

ROKOTUKSET jatkuvat tällä viikolla.

Perjantaina piikille pääsee Pääterveysasemalla, jos on jo varannut ajan. Vapaita aikoja ei enää ole.

Lauantaina pääterveysasemalla rokotetaan 5–11-vuotiaita ilman ajanvarausta mutta porrastetusti sukunimen alkukirjaimen mukaan. Tarkemmat ohjeet löytyvät muun muassa viime viikon tiistain Loimaan Lehdestä.

– Viime viikolla rokotimme jo riskiryhmään kuuluvia lapsia. Rokotteita annettiin 16, Santamäki kertoo.

Ensi viikolla rokotetaan sitten oikein urakalla. Hirvihovissa piikitetään tiistaista perjantaihin ja Pääterveysasemalla lauantaina. Lauantaille ei löydy enää vapaita aikoja ainakaan tällä hetkellä.

Suureen osaan ensi viikon rokotustapahtumista pitää varata aika. Hirvihovissa tarjotaan ensi viikon tiistaista perjantaihin myös eri ikäryhmille suunnattuja, 2–3 tuntia kestäviä pop up -rokotusrupeamia. Tarkemmat ohjeet löytyvät muun muassa viime viikon tiistain Loimaan Lehdestä.