Alastarolle karvas maalin tappio Futsal-Liigassa

0
Vieska-vahti Bob Tomic oli sunnuntaina vaikea ohitettava. Tuomas Happonen iski AU:n ainokaisen. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat hävisi Futsal-Liigassa niukasti Vieska Futsalille maalein 1-2. Ylivieskalaiset karkasivat kahden maalin johtoon ensimmäisellä puoliajalla, eikä AU saanut kurottua eroa umpeen toisella jaksolla hurjasta taistelusta huolimatta.

Vaikka maaleilla ei mässäilty, niin ottelu oli paras, mitä on yleisön edessä tällä kaudella Loimaalla nähty. Alastaro oli todella hyvin pelissä mukana alusta alkaen. Ykkösvitja sai luotua todella monta laadukasta paikkaa, mutta tällä kertaa viimeistely jätti toivomisen varaa. Maalia kohti menneet laukaukset torjui kerta toisensa jälkeen Vieskan serbialaisvahti Bob Tomic. Pituudeltaan yli 200-senttinen veskari sai aina jonkin raajansa pelivälineen tielle.

Tuomas Happosen läpiajon hän torjui avausjakson viimeisellä minuutilla naamallaan. Tärkeä pukukoppimaali jäi täten syntymäti. Yleensä AU:n kiriotteluissa vastaavaan aikaan tehty maali on avannut niin sanotusti ketsuppipullon.

Nyt Purppuralohikääremiden avausmaali syntyi vasta kaksi minuuttia ennen loppua. Osumasta vastasi pirteästi pelannut T. Happonen, jonka voimalaukaus viimein upposi yli maaliviivan. Toinen puoliaika oli ollut kotijoukkueen vahvaa painostusta. Viimeisten minuuttien paine ei tuottanut tulosta, ja AU:n oli tyytyminen nollaan sarjapisteeseen.
Alastaron maalivahti Henri Saarinen myönsi ottelun jälkeen, että harmitus oli kovimmasta päästä.

– Ottelusta jäi nihkeä fiilis. Olemme isompia kirejä pystyneet ottamaan, mutta nyt emme saaneet palloa pussiin. Se jäi harmittamaan, kun pääosin onnistuimme pitämään vastustajan poissa paikoilta. Karvas maku jäi suuhun, pisteitä oli otettavissa, vain kolmisen torjuntaa ottanut Saarinen kommentoi.

Viininpunaisten esitys oli kokonaisuudessaan ehjä, mutta parista puolustuspään nukahduksesta maksettiin kovaa hintaa.

– Puolustimme sinäänsä koko pelin ihan tiiviisti. Jos tilastoja katsoo, niin aika vähän vaarallisia paikkoja vastustajalla oli loppujen lopuksi. Parista nukahduksesta he sitten rokottivat. Se koitui kalliiksi, koska toiseen päähän emme saaneet maaleja aikaiseksi. Tekosyitä ei tarvitse keksiä. Saarinen summasi.

Monivuotinen AU-kassari antoi myös tunnustusta toisessa päässä dominoineelle Tomicille. Serbian maajoukkuevahti oli kaikkein suurin tekijä sille, että Vieska lähti Loimaalta kolmen pisteen kanssa.

– Hän otti lukuisia torjuntoja, ja piti joukkuettaan välillä pystyssä. Oli kieltämättä yksi parhaita maalivahtisuorituksia, joita meidän peleissä on tällä kaudella nähty. Kaikki kunnia hänelle siitä.

AU:n tilanne sarjataulukon kymmenentenä ei muuttunut piiruakaan, kun takana olevat pääkilpailijat JoSePa ja TPK hävisivät myös omat pelinsä niukasti. Tuomas Happosen varoitustili täyttyi Vieska-ottelun viimeisellä sekunnilla, joten hän huilaa tulevan sunnuntain Akaa-ottelun. Asiassa on leveänä hopeareunuksena se, että pelikielto ei osu lähitulevaisuudessa siintävään JoSePa-otteluun, mikä tulee olemaan koko kauden isoin peli.

AU-kassari Henri Saarinen harmitteli joukkueen paria kohtalokasta merkkausvirhettä. (Kuva: Henrik Siiskonen)