Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Heti alkuun pyydän anteeksi sitä, että Suomi ei ole vastannut lähettämäänne kirjeeseen, vaan ovat EU:n valtiot lähettäneet yhden yhteisen vastauskirjeen. Varmaankin säästävät postimerkeissä. Siksi päätin kirjoittaa oman vastineeni Teille sinne Moskovaan.

Kun olen paljon vanhempi presidenttiä, niin uskallan sinutella, kuten hyvien naapurusten tapana on.

Minä olen tarkasti seurannut naapureiden sekä maasi tilanteita ja ihmettelen, miksi sinä pelkäät lännen suunnalta tulevaa hyökkäystä! Voin vakuuttaa, että sellaista ei ole missään maassa edes suunniteltu. Joten ole rauhassa.

Ei maasi ole uhattuna nyt eikä tulevaisuudessa. Ja miksi olisi? Me naapurit olemme rauhaa rakastavia valtioita ja haluamme elää sovussa kaikkien kanssa nyt ja tulevaisuudessa. Joten älä pelkää, vaan nuku yösi hyvin ja hyvin nukutun yön jälkeen on mielekästä tehdä töitä kansan elintason parantamiseksi.

Sota ei koskaan ole hyväksi, vaan asiat pitää saada sovituiksi puhumalla. Se linja on ainoa oikea ja toivon, että näin menetellään jatkossa. Sodat tuottavat suunnattomia kärsimyksiä ja miljoonien ihmishenkien menetyksiä, kuten kävi Hitlerin ja Stalinin valta-aikoina. Ethän halua liittyä uutena lenkkinä tuohon kammottavaan ketjuun?

Sinulla on viime aikoina pitänyt kiirettä. Kävit Kiinassa myös olympialaisissa. Voi kunpa olisit ollut siellä loppuun saakka ja nähnyt sen hienon kultamitaliottelun jääkiekossa. Minä nautin siitä suuresti. Toivottavasti katsoit telkkarista. Toivoisin myös, että ankarasti varoitat isoisiä jättämästä juomalasejaan lastenlasten vahingossa käytettäviksi.

On se hyvä asia, että olet päässyt pois siitä palkkakuopasta, johon olit joutunut Neuvostoliiton romahdettua, kun sinun piti silloin ajaa Pietarissa taksia, jotta saisit jokapäiväisen leivän.

Toivotan sinulle ja kansallesi ja kaikille muille naapureille onnellista ja rakentavaa rauhan aikaa. Sota ei koskaan kannata!
Loimaalla 22.2.2022,

Eino Vepsä