AU ei pysynyt Akaa Futsalin kyydissä

0
Saska Saveljeff pettyi AU:n erikoistilannepelaamiseen. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Akaa Futsal ei antanut pahoista poissaoloista kärsineelle Alastaron Urheilijoille armoa sunnuntain Futsal-Liigan ottelussa Loimaalla. Mitalisuosikki murskasi AU:n maalilukemin 3-11. Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Akaa mässäili peräti seitsemän maalia viininpunaisten verkkoon.

AU ei pystynyt vastaamaan nimivahvan Akaan vauhtiin. Tasoero paljastui jo ensiminuuttien aikana. Maalissa aloittanut Emdad Palani joutui tekemään Henri Saariselle tilaa ensimmäisellä jaksolla. AU sai oman maalihanansa auki, kun se oli jo neljä maalia tappiolla. Jani Luoman vihainen kuti löysi alakulman.

Puoliajalla AU:n kopissa oli hiljaista. Pelaajila oli nöyryytetty olo. Pelissä oli enää vain kunnia ja ennätyksellisen ison tappion välttäminen. Tässä Alastaro onnistui, kun Akaan maalihanat tyrehtyivät viimeiseksi vartiksi. Tätä ennen joukkue iski toki neljä lisäosumaa. AU kaunisteli lopputulosta viimeisten minuuttien aikana kahdesti, kun Luoma osui toistumiseen ja myös Mikko Köönikäs onnistui maalin edestä. Köönikkään osuma oli hänelle liigauran ensimmäinen, mikä tarkoittaa, että hän on osunut nyt kuudella eri sarjatasolla AU-paidassa.

Akaa on ollut AU;lle kauden pahin vastus, kun syksyn ottelukin päättyi isoon tappioon maalein 11-1. Tällä kertaa kotijoukkueen riveistä puuttuivat Tuomas Happonen, Mikke Louhela ja Juuso Loponen. Kaikki AU:ta seuranneet tietävät, että tällaiset poissaolot eivät voi olla näkymättä joukkueen esityksessä.

AU:n kakkoskentän pohjapelaajana luutinut Saska Saveljeff pettyi omiensa esitykseen.

– En tiedä puolustimmeko erikoistilanteita superlöysästi, pelasivatko he niin hyvin, vai menikö meidän veskoille tänään vähän normaalia helpommin maaleja. Ehkä tämä lopputulos on kaikkien tällaisten pikkujuttujen yhdistelmä, ”Kolmen metrin Saska” pohti.

Purppuralohikäärmeiden parhaana palkittu Jani Luoma onnistui tekemään kaksi maalia. Häneltä on kauden aikana toivottu enemmän laukauksia, ja nyt niitä saatiin.

– Kaksi maalia on tuon tasoista joukkuetta vastaan hatunnoston arvoinen homma. Joukkueena onnistumisia ei hirveästi kyllä tullut, Saveljeff totesi.

Tappiosta pitää ottaa opikseen ja pään on pysyttävä pystyssä, kun joukkueen taistelu sarjapaikasta jatkuu.

– Jokainen pelaaja itsessään ja valmennusjohto saavat nyt miettiä, että miten me hoidamme jatkossa puolustuspään erikoistilanteet. Niistä tulee tällä hetkellä 60 prosenttia meidän päästetyistä maaleista. Voimme tosi paljon karsia tuota maalimäärää, jos saamme puolustusmuotoa uuteen uskoon. Sellainen herätys on ainakin tämän matsin jälkeen paikallaan, Saveljeff arvioi.

Vastassa oli jälleen monen monta maajoukkuemiestä, joista nimekkäimpinä Juhana Jyrkiäinen ja Iiro Vanha. Saveljeff kertoi, että Suomen huippupelaajia vastaan on hieno päästä pelaamaan, vaikka tulos oli tällä kertaa karu.

– Hauskaa se on tietyllä tavalla. Tykkään vääntää. Hyviä pelaajiahan he ovat, Saska myönsi.