Bisonsille karvas jatkoaikatappio

0

Miesten Korisliigan tärkeässä taulukon häntäpään kamppailussa torstaina Loimaan liikuntahallilla kohtasivat Bisons Loimaa ja Uudenkaupungin Korihait. Ottelu ei jättänyt jännitykseltään vajaaksi ja lopulta Korihait onnistuivat kairaamaan loppukautta ajatellen tärkeän jatkoaikavoiton lukemin 79-90.

”Tulimme otteluun pehmeinä emmekä onnistuneet lainkaan tuomaan sitä intensiteettiä mitä halusimme ensimmäisellä puolikkaalla.”

Näin aloitti Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa oman puheenvuoronsa. Ja tottahan se on. Bisons ei pystynyt lainkaan samanlaiseen esitykseen kuin edellisessä ottelussa Salon Vilpasta vastaan. Bisons heitti kaaren takaa heikosti läpi ensimmäisen puolikkaan osuen vain 3/18 kolmen pisteen heitoista ensimmäisellä puolikkaalla. Bisons sai kyllä rakennettua hyviä heittopaikkoja, mutta Juho-Matti Henttosta (18p/5l) lukuun ottamatta osumaprosentti oli luokaton. Korihait osuivat paremmin ja johtivat pitkällä tauolla lukemin 31-39.

Bisons löysi kirivaihteensa vasta viimeisen jakson alussa. Tähän asti Korihait johtivat edelleen noin kymmenen pisteen erolla jatkuvasti. Bisons nykäisi jakson alkuun 13-5 ”runin” ja tuli kamppailemaan ottelun voitosta. Viimeisillä minuuteilla jännitys tiivistyi. Korihait menivät Mitchell Smithin (19p/6l) vapaaheitoilla kolmen pisteen johtoon. Bisons otti aikalisän, päävalmentaja MIhajlovic piirsi Zach Copelandille (26p/6l/6s) heittopaikan ja Copeland kiitti luottamuksesta. Kolmen pisteen heitto sisään ja ottelu jatkoajalle.

Jatkoajalla tuntui, että Bisonsin paras terä olisi jäänyt neljännen jakson loppuun. Korihait veivät viiden minuutin pätkän lukemin 5-16 Bojan Sarcevicin (18p/7l/8s) johdolla ja nappasi näin ollen elintärkeän vierasvoiton. Voitto oli Korihaiden tuoreelle päävalmentajalle Teemu Turuselle ensimmäinen Korisliigassa.

Bisonsin kausi jatkuu ensi viikolla Korisliigan alemmassa jatkosarjassa. Loimaalaisilla on edelleen mahdollisuus nousta jopa pudotuspeleihin, joskin se näyttää jo kaukaiselta.