Hallituksen ilmastotoimet yli-innokkaita

0

Edelleen on tärkeätä puhua Suomen hallituksen mielestäni yli-innokkaista ilmastotoimista. Miksi? Koska nämä toimet vaikuttavat ensinnäkin maaseudun toimeentuloon, liikkumiseen ja jopa talojen lämmityksen hintaan. Kyse ei ole pienistä vaikutuksista. Eläkeläiset, joiden tulot ovat esimerkiksi 1200 euron eläkkeen varassa ovat ihan oikeissa vaikeuksissa. Puhumattakaan lukuisista kauempana töissä käyvistä ihmisistä, joiden matkakulut ylittävät jo nyt sietokyvyn. Kohta ei yksinkertaisesti kannata käydä töissä.

Varsinkin, kun työmatkojen matkavähennyksiä ei ole nostettu pitkään aikaan kunnolla. Eipä ole näkynyt Harakan ja vihreiden lupaamia helpotuksia maaseudun elämään, päinvastoin. Harakka puhuu jo suurista veronkorotuksista.

Vihreä siirtymä ei myöskään ole lisännyt investointeja siinä määrin kun ennustettiin. Päinvastoin, vastikään UPM ilmoitti uuden tehtaansa sijoittamisesta ulkomaille, perusteena muun muassa kallis dieselin hinta. Siitä kärsivät myös paljon maanviljelijät, joita jo muutenkin koetellaan kohtuuttomasti.

Nyt maaliskuussa on määrä tutkailla lisätalousarviota muun muassa ilmaston suhteen. Eli taas lisää rasitteita suomalaisille. Ja kun kuullaan niin sanottuja asiantuntijoita, kuullaan aina vihermyönteistä Suomen Ilmastopaneelin johtajaa professori Ollikaista. Ei koskaan Maailman Ilmatieteen järjestön puheenjohtaja Petteri Taalasta. Tämä järjestö kuuluu siis YK:hon.

Ollikaisen mukaan meillä on vain 10 vuotta aikaa pelastaa maailma. Taalas taas totesi Alfa-tv:ssä, ettei ole pelkoa, ettemmekö olisi maapallolla vielä sadankin vuoden päästä, tosin olosuhteet muuttuvat, mutta mitään hengenhätää ei ole. Ja Taalaksen realistisen näkemyksen mukaan ei 1,5 asteen keskilämpötilan nousuun ole edes mahdollista enää päästä. Korkeintaan pysyä 2,5 asteen nousussa.

No, miksi tämä hallitus sitten on asettanut koko maailmasta poikkeavan tavoitteen ilmaston suojelussa? Syynä lienee suuri vouhotus ja vihreiden aloittama maailmanlopun tunnelmien lietsominen. Ja nuoria on helppo johdatella.

Tämä kaikki ei tarkoita sitä, etteikö ilmastotoimia pitäisi tehdä. Mutta usein kuulee nuorten ministerien mainitsevan haluavansa lapsilleen puhtaan maailman. Tunnetta on enemmän pelissä kuin järkeä. Faktoja ei haluta tunnustaa. Ovatko siis koko Eurooppa, Venäjä, Kiina, USA ja Kiina ynnä muut kaikki väärässä ja Suomen nuoret naisministerit oikeassa?

Enpä usko. Muun muassa ST-1:n omistaja Mika Anttonen totesi, että vain suurten saastuttajamaiden toimilla on todellista merkitystä. Näitä ovat tietysti juuri USA, Venäjä, Kiina, Intia ja Brasilia ynnä muut.

Suomen osuus koko maailman päästöistä on kuusi promillea! Ymmärtääkö hallitus mitä tarkoittaa kuusi promillea? Se on 0,06 prosenttia. Eli siis mitätön määrä.

Suomessa ilmasto on puhdas. Saasteet tulevat ja syntyvät kyllä ihan muissa maissa kuin Suomessa. Tällä menolla Suomen maaseutu todella hävitetään lopullisesti. Mutta siitä eivät Helsingissä asuvat vihervasemmistolaiset juuri välitä. Oudointa tässä on se, että keskustapuolue tukee tätä maaseudun hävittämistä. Sekä myöskin kokoomus.

Matti Ojala