Hurrikaanilla yllätysratkaisijat keskiviikkoillassa

0

Lentopallo
Valtteri Arra

Hurrikaani-Loimaa–Vantaa Ducks 3–0 (25–21, 25–13, 25–18).

Kalle Nohteri ja Miro Leinonen nousivat kotipelissä Vantaa Ducksia vastaan ottelun ratkaisijoiksi. Kun Peter Vuorinen ja Tapio Toiviainen olivat poissa illan kokoonpanosta, pääsi Nohteri, 17, nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan koko ottelun Mestaruusliigassa.  Loimaan Jankon kasvatti ei ujostellut yhtään liberon paikalla vaan pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.
– Kyllä mä kävin heti vessassa, kun Jussi (Heino) sanoi, että olen tänään liberona, Nohteri nauroi.
Nohterin lisäksi Miro Leinonen jatkoi viime pelissä alkanutta hurjaa virettään. Nyt hän saldosi 11 pistettä ja oli keskellä verkon valtias. Yhteispeli Santeri Välimaan kanssa oli yhtä virhettä lukuun ottamatta täydellistä. Ainoa hyökkäysvirhe tuli ottelun toiseksi viimeisessä pallossa.

VAIKKA Nohteri ja Leinonen loistivat keskiviikkoillassa kilpaa, puhdas kotivoitto oli koko joukkueen hyvän ja rajun taistelun summa. Isäntien hyökkäysprosentti oli ottelussa 62, ja vastapainoksi syntyi ainoastaan neljä hyökkäysvirhettä. Tällaisilla tilastoilla joukkue voittaisi Mestaruusliigassa minkä tahansa joukkueen. Kotijoukkueesta ei löytynyt yhtään heikkoa kohtaa, vaan se hallitsi ottelua alusta loppuun saakka. Kaikkiaan neljä pelaajaa saldosi vähintään kymmenen pistettä. Sen lisäksi, mikä tilastoista ei helpolla selviä, oli jatkopallopelaaminen. Sen onnistuminen auttoi Hurrikaania näin selvään kotivoittoon. Peli- ilme oli joukkueella raikas, osittain Nohterin ansiosta. Hän pelasi nuoruuden innolla ennakkoluulottomasti, mikä tarttui myös muuhun joukkueeseen. Syystäkin Nohteri palkittiin Hurrikaanin parhaana.

VIERASJOUKKUE Ducks vaeltaa syvissä vesissä. Sen ainoa toimiva osa-alue on torjuntapelaaminen, lähinnä Lauri Lehtosen ja Keenan Sandersin ansiosta. Lehtonen osoitti, että torjuntatilaston kärkipaikka ei ole sattumaa. Hänen käsiinsä tarttui viisi torjuntapistettä, kun koko muu joukkue saalisti vain neljä.
– Tässä on ollut itselläkin vaikeaa. On ollut sairastelua ja muuta. Ei saatu syöttöä toimimaan, eikä meillä toiminut vastaanottokaan, tuskaili joukkueensa parhaana palkittu keskipelaaja Lehtonen.

– MEILTÄ tänään oikein hyvä syöttöpeli. Saatiin ässiä (11), mutta sen lisäksi onnistuimme hajottamaan Ducksin vastaanottoa, ja sitä myöden rakennettua tiivistä torjuntaa eteen, Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino kertasi.
Hän muisti kehua myös Nohteria.
– Kallen asenne oli tänään rautaa. Jos tuli hiukan heikompi suoritus, seuraava tilanne pelattiin heti paremmin. Tykkään hänen asenteestaan.

VIERAILLE ei ottelussa ollut jaossa kuin katsojan rooli. Niin kovaan mankeliin vantaalaisjoukkue joutui.
– Hurrikaani sai heti alussa hyvän flown päälle, eikä vastaanotto sitä kestänyt. Meillä on ollut koko kauden vaikeuksia peliesityksen kanssa. Välillä pelataan hyvin, välillä huonosti. Tasaisuutta pistäisi saada, ennen kuin pudotuspelit alkavat, Ducksin valmentaja Juho Rajala mietti.

HURRIKAANIN pelaaminen on kehittynyt kauden aikana. Nyt löytyi jälleen uusia ratkaisijoita, ja kilpailutilanne joukkueen sisällä on kova.
Leinonen on kahdessa peräkkäisessä pelissä saanut vastuuta ja onnistunut erinomaisesti. Kolmesta keskipelaajasta valmennuksen on nyt pystyttävä valitsemaan kaksi parasta otteluihin.
Hurrikaanin piti pelata lauantaina Raisiossa Loimua vastaan, mutta peli on peruttu ja neuvottelut uudesta pelipäivästä ovat parhaillaan käynnissä.