Hurrikaanille voitto myös sunnuntaina

0

 

Hurrikaani- Loimaa- Team Lakkapää,Rovaniemi 3-0 (25-20,25-17,25-19)

 

Hurrikaani- Loimaa kohtasi vajaan vuorokauden sisään toistamiseen rovaniemeläisen Team Lakkapään. Sarjaohjelman laatija oli suunnitellut joukkueille tuplaviikonlopun, jossa pudotuspelityyppisesti joukkueet kohtasivat toisensa vajaan vuorokauden sisään kahdesti. Voimasuhteet eivät yhden vuorokauden aikana olleet muuttuneet mihinkään, vaan kotijoukkue myllytti ottelusta puhtaan kotivoiton, pitkälti samojen osa- alueiden ansiosta, kuin päivää aikaisemminkin. – Pelattiin hyvää peruslentopalloa. Pojat eivät juurikaan tehneet helppoja virheitä, Jussi Heino kiitteli. Hurrikaanin syöttöpeli oli edelleen tehokasta, sen lisäksi hyökkäyspeli oli tasaisen tappavaa niin laidasta, kuin myös keskeltä. Heino oli pakotettu tekemään lauantain pelin jälkeen muutoksia kokoonpanoon, sillä Aleksi Kaatrasalo oli kokoonpanosta sairastumisen vuoksi poissa. Joukkueen ikänestorin paikan keskellä otti kapteeni Tapio Toiviainen, joka suoriutui lopulta parhaan pelaajan arvoisesti. Toiviainen hyökkäsi Santeri Välimaan passeista kuusi pistettä ja torjuen viidesti.

Sarjataulukon kolmanneksi viimeisenä oleva Lakkapää ei löytänyt ottelun aikana lääkkeitä vahvassa vireessä olevan Hurrikaanin pysäyttämiseksi. – Me pelasimme jälleen ajoittain hyvää lentopalloa, mutta hyvä vire ei kestä yhtä kokonaista erää, Luis Salgado manasi. Mies myönsi, että tappiopelit ovat vieneet joukkueelta itseluottamuksen, ja selkäranka katkeaa liian helposti muutaman hävityn pisteen jälkeen. Asenneongelmia on ainakin kolumbialaisella Leiner Aponzalla, joka kehon kieli oli ottelun loppupuolella jo vaatimaton. Rovaniemeläisillä oli omat hyvät hetkensä jokaisessa erässä, mutta ne tupeksittiin lapsellisiin omiin virheisiin. Joukkueen pelaamisesta puuttui ennen kaikkea maltti, mitä taas verkon toisella puolla Hurrikaanilla oli riittävästi.

-Olen tyytyväinen siihen, miten tänään pelattiin. Pelattiin juuri niin, kuin suunniteltiin, päävalmentaja kiitteli. – Oltiin tänään fyysisesti riittävän vahvoja, meillä oli kroppa ja mieli kunnossa. Se kertoo hyvästä valmistautumisesta.

 

Kotivoitot viikonlopun molemmista peleistä ovat merkki, että Heino ja Inoslav Krnicic ovat virittäneet joukkueen oivaan kevätvireeseen juuri oikeaan aikaan. Hurrikaani on voittanut yhdeksästä viimeisestä ottelusta kahdeksan, ja sen pelaaminen on mennyt alkusyksystä harppauksin eteenpäin. Tällä hetkellä Hurrikaanin syöttöpelaaminen on tehokasta, mikä antaa sille jokaisessa pelissä mahdollisuuden voittaa.

 

 

Valtteri Arra