Hurrikaanin voittoputki jo viiden ottelun mittainen

0

TUTO Volley – Hurrikaani 0-3 (18-25,17-25,21-25)

 

Hurrikaani- Loimaa jatkaa vahvaa menoaan kevättä kohti mentäessä. Perjantaina se kyykytti TUTO Volleyn Kupittaalla. Tällä hetkellä joukkueen pelaaminen on sillä tasolla, että se voi voittaa kenet vaan Mestaruusliigassa. Nyt Hurrikaanin hurjan vireen koki turkulaisjoukkue, joka oli kahdessa ensimmäisessä erässä vastaantulija. Vaikka ensimmäisen ja toisen erän lukemat ovat tylyt, paljolti se oli kiinni Hurrikaanin hyvyydestä, eikä niinkään kotijoukkueen huonoudesta. TUTOn riveissä ainoastaan Einari Koivisto onnistui hyökkäyspelaamisessa (18pist.), mutta hakkuri jäi liian yksin. Hurrikaani puolestaan hyökkäsi koko joukkueen voimin, ja suurin ero joukkueiden välillä tuli jatkopallopelaamisessa. Kun TUTOn jatkopallopelaaminen oli epätarkkaa, Santeri Välimaa pyöritti mallikkaasti ja rauhallisesti tilanteet loppuun saakka. Tällä kertaa yleispelaajana esiintynyt kapteeni Tapio Toiviainen saldosi 11 pistettä ja ainoastaan Antti Ropponen (17pist.) oli Toiviaista tehokkaampi. – Meillä oli koko joukkueella hyökkäystehot kovat (59%) vaikka vastaanottopelaaminen ei ihan mallikasta ollutkaan, yleispelaaja summasi. Toiviainen oli omaan pelaamiseen osittain tyytyväinen, vaikka hyökkäystehot (69%) olisivat antaneet aihetta henskelien paukutteluunkin. – Näki omasta pelaamisesta, että vastaanottoa on treenattu hiukan vähemmän. Ja edellisessä pelissä ei tullut yhtään hihasuoritusta, kapteeni mietti. Kapteeni on ollut joukkueelleen viime viikkoina arvokas pelaaja. Vielä viime viikonloppuna Toiviainen pelasi keskipelaajana, nyt vuorossa oli yleispelaajan tontti. – Meillä homma toimii hyvin tällä hetkellä ja jokainen luottaa omaan pelitapaan.

 

Ottelun ainoa jännitysmomentti nähtiin kolmannen erän alussa. TUTO tuli päättäväisesti pitkältä erätauolta ja käytti hyväkseen Hurrikaanin mukavoitumisen kahden ensimmäisen erän jälkeen. Isännät nappasivat heti alkuun 7-1- johtotilanteen ja olivat pitkään erässä kuskin paikalla. Mutta, piste pisteeltä, kuin varkain, Hurrikaani tuli lähemmäs ja lähemmäs. Ja tilanteessa 19-18 Hurrikaani meni erässä ensimmäisen kerran johtoon, eikä johtopaikasta enää luopunut. – Pelattiin tänään aika hyvin. Ajatus pysyi koko ajan mukana tekemisessä. Vaikka oltiin päätöserässä kuuden pisteen takamatkalla, uskoin, että tulemme vielä ohi, Jussi Heino paljasti. Heino, Inoslav Krnic ja Jani Niskakangas ovat onnistuneet virittämään joukkueeseen todellisen lentokelin. Joukkueen pitkä voittoputki on ruokkinut nuorekkaan joukkueen itseluottamusta, ja pelaaminen näyttää totaalisen erilaiselta kuin alkukaudesta. Nuoret miehet ovat kauden mittaan saaneet kovuutta liigapeleistä, ja se näkyy nyt rauhallisena tekemisenä.

Jäljellä on vielä kolme runkosarjan peliä: Valepa, Loimu ja Etta. Hurrikaani taistelee Loimun ja Karelian Hurmoksen kanssa tiukasti viidennestä sijasta. Seuraavaksi se kohtaa Valepan ensi perjantaina Sastamalassa.

 

Valtteri Arra