Kampuksen Dynamo tyrmäsi AU:n

0
AU-maalivahti Emdad Palanin näyttävät spagaatit ja tiikerihypyt eivät riittäneet pysäyttämään KaDy-vyöryä. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat koki Futsal-Liigassa murskatappion Kampuksen Dynamolle lauantaina Loimaalla. Kolme edellistä kautta Suomen mestaruuden nimiinsä vienyt KaDy latoi tulostaululle tylyt 0-9 -lukemat.

AU lähti haastavista lähtökohdista otteluun, kun joukkue sai viimeisen kahden viikon aikana käytännössä yhdet kunnolliset harjoitukset alle, kun sairastelut määräsivät tahdin joukkueen sisällä. Muutama pelaaja joutui jäämään tämän vuoksi sivuun ottelusta, ja muun muassa kapteeni Tuomas Happonen tuli otteluun niin, ettei ollut koskenut palloon sitten edellisen tammikuun pelin. Positiivinen asia oli kuitenkin se, että sairastelut sattui EM-kisatauolle, eikä esimerkiksi tammikuun otteluruuhkaan.

Alastaro pysyi maajoukkuepelaajia vilisseen KaDy:n tahdissa ensimmäiset 15 peliminuuttia. Tuosta ajasta joukkueelle voi antaa puhtaat paperit, kun omissa soi vain kertaalleen. Oma hyökkäyspeli oli melkoisen tukkoista vahvaan pallonhallintaan pelinsä perustavaa jyväskyläläisryhmää vastaan. Ensimmäisen jakson loppuun KaDy iski kaksi lisäosumaa.

Toisen puoliajan alkuun pallo löytyi omista jälleen, jonka jälkeen se oli menoa. AU:n ei riittänyt enää virta pelata ylivoimaista vastustajaa vastaan. KaDy sai upeilla hyökkäyspään sommitelmillaan kotijoukkueen näyttämään ajoittain hölmöläisiltä. Huonon toisen jakson kruunasi Juuso Loposen punainen kortti. Hän puolusti vastahyökkäystä liian innokkaasti. Riistoyritys päättyi vastustajan päähän osuneeseen taklaukseen. Vahinko, josta Loponen joutuu kärsimään kaksi seuraavaa ottelua pelikieltoa.

Lopputulos oli AU:lta mahalasku, mutta se kertoo kyllä ottelun voimasuhteista oleellisen. KaDy näytti joukkueelta, joka todennäköisesti nostaa mestaruuspyttyä jälleen tulevana keväänä. Ottelun parhaina palkittiin AU:lta maalivahti Emdad Palani ja KaDy:lta brasilialainen Italo Henrique, joka iski hatullisen osumia kotijoukkueen verkkoon.

Tappio ei pahentanut AU:n tilannetta sarjataulukossa sen pahimipiin kilpailijoihin nähden, sillä viikonloppuna kaksi ottelua pelanneet TPK ja JoSePa hävisivät kumpikin molemmat ottelunsa.

Mikke Louhela Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Ennen KaDy-ottelua nähtiin juhlallinen hetki, kun AU:n taiturimainen Mikke Louhela palkittiin Futsal-Liigan tammikuun kuukauden pelaajana. Palkinnon luovutti hänen kummiyrityksensä EVIA Rakennus Oy:n Iiro Lankinen.

Louhelasta tuli ensimmäinen AU-pelaaja, joka on yltänyt kyseiseen saavutukseen. Hän pelasi tammikuussa kolmessa ottelussa, joissa tehopisteitä kertyi hurjat 7+2. Alastaro voitti kaikki nuo kolme ottelua. Louhela oli otettu saamastaan tunnustuksesta. Valinta on liigapelaajien tekemä.

– Erittäin hyvät fiilikset tällaisesta tunnustuksesta. Tuntuu kyllä tosi mukavalta, varsinkin kun valinnan tekevät muut pelaajat. Hienosti olemme joukkueen kanssa pelanneet, jonka kautta itsekin olen saanut onnistumisia, Louhela antoi vaatimattomana miehenä tunnustusta koko joukkueelle.

EVIA Rakennus Oy:n Iiro Lankinen luovutti Mikke Louhelalle kuukauden pelaaja -palkinnon. (Kuva: Henrik Siiskonen)