Kaupunginhallitus äänesti siitä, laitetaanko henkilöstöjohtajan paikka hakuun

0

LOIMAAN kaupunginhallitus julisti henkilöstöjohtajan viran haettavaksi.
Hallitus päätti asiasta äänestyksen jälkeen, sillä toinen varapuheenjohtaja Kari Leppäjoki (ps.) esitti, ettei henkilöstöjohtajan virkaa laiteta vielä auki. Muutosesitys hävisi äänin 8–3. Leppäjoen esityksen puolesta äänestivät hänen lisäkseen Timo Lahtinen (ps./sit.) ja Matti Ylitalo (ml.).
Leppäjoki perustelee muutosesitystään sillä, että kaupungin nykyinen henkilöstösihteeri olisi voinut hoitaa henkilöstöjohtajan tehtäviä ainakin määräaikaisesti ensi vuoteen ja sote-uudistukseen asti. Hän huomauttaa, että Loimaan kaupungin organisaatiosta siirtyy tuolloin arviolta 700 työntekijää Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palvelukseen.
Leppäjoki sanoo, että henkilöstösihteerin avuksi olisi voitu palkata 1–2 sihteeriä ja silti palkkamenot olisivat jääneet pienemmiksi kuin uuden henkilöstöjohtajan rekrytoiminen.
– Ja etenkin jos uuden henkilöstöjohtajan palkkaa tullaan nostamaan.

Kaupunki hakee uutta henkilöstöjohtajaa, koska tehtäviä tähän saakka hoitanut Anniina Laajalehto on irtisanoutunut virasta. Hän siirtyy toisen työnantajan palvelukseen (LL 12.2.).
Henkilöstöjohtaja on kaupungin johtoryhmän jäsen ja johtavassa asemassa oleva viranhaltija.

 

Jutun otsikkoa on korjattu klo 8.46: otsikossa luki ensin virheellisesti talousjohtaja, vaikka kyse on henkilöstöjohtajasta.