Korkeakouluopiskelijoita houkutellaan Loimaalle kesätöihin asuntoedulla

0
Kampanjan tavoitteena on vastata paikallisten yritysten työvoiman tarpeeseen. Kuva: LL Arkisto / TS.

LOIMAAN kaupungin yrityspalvelut ja kaupungin vuokra-asuntoja isännöivä Hulmin Huolto järjestävät tempauksen, jolla pyritään saamaan korkeakouluopiskelijoita kesätöihin Loimaalle.
Porkkanana on, että loimaalaisessa yrityksessä työskentelevä korkeakouluopiskelija voi asua Hulmin Huollon vuokra-asunnossa kolme kuukautta yhden kuukauden vuokran hinnalla.
Kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen perustelee, että kaupunki osaltaan vastaa paikallisten yritysten työvoiman tarpeeseen ja edesauttaa yritysten rekrytointia. Hän muistuttaa, että kesätyö on yksi keino, jolla opiskelija voi jo opiskeluaikana luoda kontakteja työpaikkaan, johon hän voi aikanaan myös työllistyä valmistuttuaan.
Laaksonen kertoo kaupungin saaneen idean siitä, että vastaavanlaisia kampanjoita on ollut aiemmin muilla paikkakunnilla ja esimerkiksi Uudessakaupungissa järjestetään samantapainen tempaus tänä kesänä.
Loimaan kaupungin tarjoama asuntoetu on suunnattu kymmenelle tekniikan tai kaupallisen alan ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opiskelijalle. Kehittämisjohtajan mukaan etua tarjotaan kyseisten alojen opiskelijoille, koska Loimaan suurimmat yritykset ovat teollisuuden puolella.
Asuntoja on vuokrattavissa Loimaan keskustan alueelta. Hulmin Huollon toimitusjohtaja Hanna Rannanperä arvioi, että opiskelijan yksiöstä saama vuokrahyöty on kahdelta kuukaudelta noin 700 euroa.
Kampanjan alkamisesta on kulunut viikonpäivät, ja Rannanperä sanoo, ettei yhteydenottoja ole vielä tullut Hulmin Huoltoon. Hän muistuttaa, että asuntohakemuksen oheen on liitettävä kopio työsopimuksesta.