Koronatilanne vaikuttaa tasoittuvan Loimaalla

0

LOIMAA Kuluneen viikon aikana Loimaalla on ilmennyt virallisesti todettuja koronatartuntoja 10–15 tartunnan päivävauhtia.
Näin arvioi Loimaan kaupungin terveydenhuollon tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen, joka sanoo, että kaikki virallisesti todetut tartuntatapaukset on myös kontaktoitu. Hän sanoo, että sairastuneita on asetettu eristykseen, mutta karanteeneja ei ole juuri asetettu.
Heikkinen summaa, että tartuntatapauksia ilmenee ennen kaikkea nuoressa väestössä. Osalla sairastuneista oireet ovat lieviä, kuten nuhaa, kurkun karheutta ja kuumetta.
Terveydenhuollossa virallisesti todetut tartuntamäärät eivät enää kerro kokonaiskuvaa paikallisesta pandemiatilanteesta, sillä osa sairastuneista tekee kotitestin ja sairastaa taudin kotonaan. Positiivisesta kotitestituloksesta ei tarvitse ilmoittaa terveydenhuoltoon (LL 5.2.).
Heikkinen arvioi laboratoriotestein todettujen tartuntatapausten perusteella, että tartuntamäärät ovat tasoittumassa Loimaalla.