Yhtiöllä on parhaillaan käynnissä rekrytoinnit Loimaan ja Turun toimipisteisiin. Loimaalle etsitään 5–6 työntekijää. Kuva: LL arkisto / Pasi Salo.

LOIMAA Paikallisella maatalouskaupan alalla tapahtuu, sillä Lantmännen Agron alle vastikään perustettu tytäryhtiö Lantmännen Maatalouskauppa oy suunnittelee toimipisteitä Loimaalle ja Turkuun.

Hiljattain uutisoitiin siitä, että Mylenin Kauppa oy on myynyt lannoite-, siemen-, kasvinsuojelu- ja polttonesteliiketoimintansa Viljelijän Bernerille. Jo viime vuoden lopulla tiedettiin, että Lantmännen Agron kauppiaana Loimaan ja Turun toimipisteissä toiminut Kari Mylen on päättänyt luopua maatalouskaupasta. Kyseiset toimipaikat ja kauppaan kuuluvan liiketoiminnan henkilöstö siirtyvät uudelle omistajalle (LL 11.12. ja 3.2.).

Uuden Lantmännen Maatalouskaupan toimitusjohtaja Jouni Saarinen viittaa kyseisiin uutisiin ja sanoo, että Lantmännen haluaa pysyä jatkossakin vahvasti Loimaan ja Turun alueilla. Yritys etsii toimipistettä molemmille paikkakunnille.

– Suunnitelmat ovat hyvässä vauhdissa.

Hän tavoittelee, että toimipiste saadaan Loimaalle tämän kevään aikana.

– Toiminnan on tarkoitus alkaa mahdollisimman nopeasti.

Lantmännenillä on jo haarukoitu toimitiloja Loimaalta, mutta Saarisen mukaan mitään sitovaa ei vielä ole. Toimipistettä etsitään keskeiseltä paikalta, ja hän sanoo, että Loimaalla yhtenä varteenotettavana sijaintivaihtoehtona on Ysitien läheisyys.

Toimitusjohtaja kertoo, että uudelle maatalouskaupan toimipisteelle etsitään saman suuruisia eli noin 500 neliön tiloja kuin mitä Lantmännenillä oli Hirvikoskella Lopotintiellä.

Saarinen kertoo, että Lantmännenin uusi toimipiste Loimaalla kattaa aikanaan laajalti maataloudessa tarvittavat tuotteet ja palvelut.

– Esimerkiksi kone- ja viljakauppa ovat keskeisessä osassa.

Toimitusjohtajan mukaan uuden Lantmännen Maatalouskaupan kotipaikka on alustavasti Turku.