PÄÄKIRJOITUS Yhteisiä toimia tarvitaan

0
Kuvituskuva: LL Arkisto/SSS

Loimaallakin ollaan huolissaan siitä, mistä saataisiin työntekijöitä. Erityistä pulaa on teknologiateollisuudessa, sote-alallekin kaivataan koko ajan tekijöitä.

Pohdittavaa vastaperustetulla osaamisryhmällä siis riittää (LL 8.2.).

Osaajien löytymisen haastetta ei saada ratkottua ilman yhteistyötä.

Tulevien osaajien pitää löytää koulutukseen. Koulutuksen pitää olla tajulla nykytekniikasta ja työn tekemisen tavoista. Tarvitaan siis vilkasta vuoropuhelua yritysten ja kouluttajien välillä.

Mitä pidemmälle erikoistunutta tuotantoa, sitä enemmän yritykset joutuvat kehittämään omiakin koulutuksiaan ja kouluttamistaan. Oppilaitoksista löytynee apua.

Osaajien pitää – nyt ja tulevaisuudessa – nähdä, että myös Loimaan seudulla on hyviä työpaikkoja tarjolla ja että seudulla voi viihtyä. Miten siis lapset ja nuoret tutustuvat yrityksiin, ja miten esimerkiksi otamme vastaan uudet tulijat – miten annamme heidän ymmärtää olevansa tervetulleita ja kerromme seudun asumisen ja harrastamisen mahdollisuuksista?

Löytyisikö nyt yhteisiä toimintatapoja ja konkreettisia tekemisen malleja, joihin seudun toimijat voisivat sitoutua ja joita voitaisiin lähteä toteuttamaan?

Huoli ei monella työpaikalla riitä enää kauan, tarvitaan toimia.