Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Viime viikolla Porin kaupunki julkaisi uuden markkinointikampanjansa. Joonas Nordmanin esittämä hahmo, Porisuhdeneuvoja vastaa porisuhdeongelmista kärsivien puheluihin. Hahmon esikuvana toimii hyvinkin tunnistettavasti kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen. Kampanja on saanut hetkessä valtavan määrän katselukertoja ja positiivista palautetta.

Toisaalta markkinointikampanjassa on jo paperilla niin hyvät raaka-aineet, ettei sen onnistuminen ole yllätys. Kaupungin markkinoinnissa otetaan rohkeasti mukaan huumoria, Joonas Nordman on viihteentekijöiden kärkikastia ja oikean – ainakin tietyllä alueella tunnetun – henkilön parodiointi on onnistuneen toteutuksen turvaamana ihan hyvä idea.

Osaavan markkinointitoimiston käsissä tästä on saatu toimiva juttu. On huomattava, että muutkin jäyhät instituutiot, kuten verohallinto, ovat kunnostautuneet viihdyttävässä markkinoinnissa hyvin tuloksin.

Loimaalla tehdään tänä vuonna brändiuudistusta. Kaupungin nettisivuilla kerrotaan, että tämän tavoitteena on vahvistaa oikeaa ja positiivista mielikuvaa Loimaasta sekä luoda hyvää kuntaimagoa. Nyt pitää vain päättää kumman mielikuvan vahvistaminen on tärkeämpää.

Leikki sikseen. Toivon, että hyvää kuntaimagoa voitaisiin brändiuudistuksen myötä tuoda esiin hauskalla tavalla. Ripaus rohkeutta Loimaankin markkinoinnissa voisi kannattaa.

Olen viime aikoina seurannut mielenkiinnolla TikTokissa (sosiaalisen median alusta, jossa julkaistaan lyhyitä videoita) tapahtuvia muutoksia. Lähikuukausina K-kauppiaat ovat rynnäköineet alustalle isolla joukolla. Myös muut yritykset ovat keränneet hyviä seuraajamääriä. Nyt vuorossa ovat poliitikot, esimerkiksi monet kansanedustajat ovat jo avanneet tilinsä.

Kuntia tai kaupunkeja TikTokista ei vielä valtavan paljon löydy. Ei ainakaan siinä mittakaavassa, että ne olisivat yltäneet suosittujen tilien joukkoon. Voisiko tässä olla Loimaan paikka napata kärkijoukoissa kasvavan sovelluksen käyttäjäkunta puolelleen? Miltä kuulostaisi esimerkiksi Loimaan oma Joonas Nordman, Antti Jaakola parodioimassa viihtymisvaarasta varoittavaa kaupunginjohtaja Rantalaa?

Miro Marjamäki