VARSINAIS-SUOMI Suomen Punaisen Ristin tavoitteena on lisätä ruoka-apua sitä tarvitseville ihmisille ja samalla torjua ruokahävikkiä. Toimintamahdollisuuksia selvitetään kevään aikana Loimaalla, Salossa ja Uudessakaupungissa. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Ruoka-avun tarve Suomessa on kasvanut. Yhä useampi joutuu yhteiskunnan turvaverkoista huolimatta turvautumaan ruoka-apuun, kun pienet etuudet tai liian pieni palkka eivät riitä kasvaviin asumis- ja terveydenhoitomenoihin, Punaisesta Rististä todetaan.

Samaan aikaan syömäkelpoista ylijäämä- ja hävikkiruokaa heitetään pois kaupoissa ja ravitsemispalveluissa useita kymmeniä miljoonia kiloja vuosittain.

Ruoka-aputoiminta toteutetaan Punaisen Ristin paikallisosastojen ja elintarvikkeiden lahjoittajien kanssa. Muun muassa SPR:n Kaarinan osasto on jakanut koulujen ylijäämäruokaa yhteistyössä Kaarinan kaupungin kanssa jo muutaman vuoden ajan.
Nyt alkavassa ruokaa ja apua kaikille -hankkeessa halutaan hyödyntää hyviä käytäntöjä ja kokemuksia.

– Päällekkäistä tai kilpailevaa toimintaa ei ole tarkoitus järjestää, vaan päinvastoin suunnitellaan, miten Punainen Risti voisi täydentää tai tukea muiden järjestöjen auttamistyötä, hankkeen projektityöntekijä Miika Norro toteaa tiedotteessa.

Toiveena on saada samalla uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Ruoka-apuun osallistuminen ei vaadi pitkää perehdytystä tai sitoutumista. Mukaan voi tulla ruokajakelun eri tehtäviin tai tekemään yhden vuoron silloin tällöin.
Tarkoituksena on vahvistaa osallisuutta ja yhteisöllistä auttamisen kulttuuria.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä