Mylenin kauppa myy maatalouden liiketoimintoja Bernerille – rautakauppa Loimaalla jatkuu

0
Maatalouden liiketoimintojen kauppa julkistettiin 1. helmikuuta. Kuvituskuva.

LOIMAA Mylenin Kauppa oy myy lannoite-, siemen-, kasvinsuojelu- ja polttonesteliiketoimintansa Viljelijän Bernerille. Liiketoiminnot siirtyvät 1. helmikuuta ja vaikuttavat alan kauppaan Turun ja Loimaan alueella.

Mylenin Kaupan pääomistaja Kari Mylen teki viime vuoden marraskuussa päätöksen luopua maatalouskaupasta ja keskittyä jatkossa rautakauppaliiketoimintaan Loimaalla. Neuvottelujen jälkeen Viljelijän Berner valikoitui liiketoiminnan jatkajaksi. Kauppa syntyi yhteisten päämäärien innoittamana, yritysten yhteisessä tiedotteessa kerrotaan.

Liiketoimintakauppaan sisältyvät lannoitteet, siemenet, kasvinsuojelu ja polttonesteet. Mylenin Kaupan vilja- ja konekaupan toiminnot eivät kuulu kauppaan. Ne loppuvat kevään aikana. Toimipaikat ja kauppaan kuuluvan liiketoiminnan henkilöstö Turussa ja Loimaalla siirtyvät 1.2. alkaen Viljelijän Bernerin organisaatiolle.

Viljelijän Berner on yksi Berner oy:n neljästä liiketoiminta-alueesta ja muodostaa yhdessä Avenan kanssa maatalouskauppaa tekevän Viljelijän Avena Berner -organisaation.

Mylenin Kauppa oy:n pääomistaja ja kauppias Kari Mylen on toiminut maatalouskauppiaana Loimaalla vuodesta 2005. Turussa Mylenin Kauppa Oy aloitti maatalouskaupassa syksyllä 2017.

Siirtyvän liiketoimintojen arvo ei ylitä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) ilmoitusvelvollisuuden kynnysarvoa, eikä edellytä KKV:n käsittelyä.