UUTTA KEHIIN Finanssila asettui Loimaalle

0
Toimitusjohtaja Elisa Nivukoski sekä palveluvastaava Marleena Haatainen (alarivi) tulevat tarvittaessa Kauhavalta tapaamaan asiakkaita Loimaalle. Paikallisesti asiakkaita palvelevat taloushallinnon asiantuntija Eveliina Kannisto ja palvelupäällikkö Elina Alajoki.

LOIMAA Kauhavalla ja Kalajoella sijaitseva, maatalousyritysten taloushallintoon ja suunnitteluun erikoistuneessa tilitoimisto Finanssilassa on jo jonkin aikaa suunnattu katsetta kohti Etelä-Suomea. Toimitusjohtaja ja yksi kolmesta perustajasta, Elisa Nivukoski kertoo, että Loimaan seutu tuntui sopivalta laajentumispaikalta monestakin syystä.

– Tämä on Kauhavan ja Kalajoen tavoin vahvaa maatalousaluetta. Lisäksi sijainti on keskeinen ja yhteydet hyvät, hän perustelee lokakuussa Osuuspankin taloon avattua toimistoa.

Etelä-Suomeen tuleminen houkutti myös sen vuoksi, että osa asiakkaista kokee paikan päällä käymisen edelleen luontevampana. Yrityksessä on vahva osaaminen sähköisen taloushallinnon käynnistämisessä ja toteuttamisessa. Nivukoski sanookin heidän auttavan mielellään myös tämän seudun asiakkaita sähköisyyteen siirtymisessä.

– Kun olemme täällä, tapaamiset on helpompi järjestää, hän toteaa ja sanoo asiakashankinnassa pääalueen olevan Lounais- ja Etelä-Suomen lisäksi esimerkiksi Hämeen seudulla.

LOIMAAN toimiston palvelupäällikkö Elina Alajoki kertoo asiakkaiden ottaneen heidät hyvin vastaan.

– Asiakkaat tuntuvat arvostavan sitä, että ymmärrämme heidän ammattikieltään.

Samaa mieltä on taloushallinnon asiantuntijana työskentelevä Eveliina Kannisto, joka kertoo olevansa itsekin sivutoiminen maanviljelijä miehensä kotitilalla Ypäjällä.

– Vaikka päätyöni onkin kirjanpidon parissa, pystyn samaistumaan asiakkaaseen sekä ymmärtämään heidän toimintaansa, koska minulla on kokemusta maataloustöistä.

Nivukoski sanookin heidän tietävän tarkkaan alan haasteet, sillä kaikilla työntekijöillä on paitsi tilitoimistoalaan soveltuva koulutus myös jonkinlainen kosketus maatalouteen.

– Tämä antaa asiakkaalle aivan poikkeuksellista osaamista, mitä ei välttämättä muualta saa.

VUONNA 2015 perustettu Finanssila on alusta saakka keskittynyt maatalousyrittäjiin tarjoten perustilitoimistopalveluiden lisäksi talouden suunnittelua ja seurantaa eli budjetointia. Lisäksi Nivukoski sanoo heidän hoitavan sukupolvenvaihdokset ja investoinnit.

– Erikoisosaamisalueemme on maatilan osakeyhtiöittäminen. Olemme siinä mukana koko prosessin ajan.

Vahvalla kasvu-uralla olevaan Finanssilaan palkataan vuosittain yhdestä kolmeen uutta työntekijää. Kolmen omistajan lisäksi yrityksessä on työntekijöitä tällä hetkellä 12, joista kaksi Loimaalla. Tilitoimistoasiakkuuksien kokonaisasiakasmäärä on reilu 300, ja liikevaihto oli viime kaudella hieman alle miljoona.

– Vuosittain meidän liikevaihtomme on kasvanut noin 100000 eurolla ja tänä vuonna tavoitteena on mennä miljoonan yli.