Vielä ehtii vihille maagisena tiistaina 22.2.22

0
22022022. Helppo hääpäivä muistaa, vai mitä? Kirkossa olisi sinä päivänä tilaa.../Arkistokuva.

LOIMAA Puolentoista viikon päähän, säntillistä numerologiikkaa noudattavaan tiistaihin ei ole varattu yksiäkään kirkkojuhlia. Jos mielii naimisiin helposti muistettavana hääpäivänä 22. helmikuuta 2022, vielä ei ole liian myöhäistä.

Loimaan seurakunnassa vihitään pareja viikonpäivään katsomatta.

Avioituminen, tapahtuipa se kirkollisesti tai maistraatissa, edellyttää esteiden tutkintaa. Se vie 7–8 päivää, Loimaan seurakunnan hallintosihteeri Sari Huhtala kertoo.

– Olennaista on, että esteet on tutkittu ja paperi on mukana tilaisuudessa. Esteiden tutkinnan pystyy tekemään todella nopeasti seurakunnan nettisivuilla tai Digi- ja väestötietovirastossa.

Avioliittoon vihkiminen edellyttää, että avioituva pari on rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Kirkkoon liittyminen käy helposti netissä, mutta rippikoulua ei viikossa suoriteta.

Koronarajoitukset saattavat Huhtalan mukaan helpottua vielä ennen maagista tiistaita, mutta nytkin kirkkoihin otetaan puolet niihin mahtuvasta väkimäärästä. Vähimmäismäärä vihkitilaisuudessa on kaksi todistajaa.

– Kuka vain käy todistajaksi. Ja heti vain, kun varaus on tehty, yhteys kanttoriin. Meillä on hyvin paljon erilaista häämusiikkia. Vaikka vihkimistä todistaisi vain kaksi ihmistä, musiikit voivat olla upeat.

KIRKOLLISIA juhlia on lykätty koronapandemian vuoksi. Osa hääpareista on astellut vihille suunnitelmiensa mukaisesti mutta sopinut avioliittoon vihkimisen myöhemmäksi, jolloin juhlien järjestäminen on ollut mahdollista.

Osa taas on lykännyt naimisiin menoa useaan kertaan.

– Nyt olisi kauhean hyvä juhlapäivän paikka, sillä niin pitkään on ollut kaikin puolin hiljaista. Olisi ihanaa, jos tälle päivälle tulisi vihkimisiä, Huhtala kannustaa.

Ensi kesäksi Loimaan seurakunnasta on varattu tähän mennessä 13 vihkimistä ja kaksi avioliittoon siunaamista.